Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Tomislav Josić kažnjen je kaznom zatvora od osam mjeseci.


Općinski sud u Vukovaru kaznio je predsjednika Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Tomislava Josića kaznom zatvora u trajanju od osam mjeseci, uz uvjet kušnje od dvije godine, zbog toga što je medijskim istupima poticao na skidanje dvojezičnih ploča u Vukovaru, potvrđeno je danas iz Stožera.

Vezani članci Kata Zadro, udovica Blage Zadre Obljetnica smrti Blage Zadre u jeku političkih svađa, udovica vukovarskog heroja poručila: "Složna braća kuću grade, najlakše je razarati" Slika nije dostupna Sutra u Vukovaru počinju postavljati ćirilične natpise

Po riječima člana Stožera za pravna pitanja Vlade Iljkića, presuda je vezana uz skidanje prvih dvojezičnih ploča postavljenih na neke državne insitucije u Vukovaru u rujnu prošle godine, kada su branitelji i ratni stradalnici okupljeni oko Stožera prosvjedovali, a nekoliko njih na koncu ploče i nasilno skinulo.

'Ne možemo prihvatiti ovakvu presudu i žalit ćemo se', najavio je Iljkić.
Materijalna je šteta, kaže, u ovom slučaju iznimno mala, ali je 'očito da je još nekoliko situacija vezano uz ovo djelo'.

Vlada zadužila Ministarstvo uprave i DZS da provjere potpise za za referendum o dvojezičnosti

'Mi i dalje tvrdimo kako su dvojezične ploče u Vukovaru postavljene protuzakonito i sada dolazimo u situaciju da država, koja je sama postupila protuzakonito postavivši ploče, presuđuje drugima', izjavio je Iljkić.

Član Stožera također je rekao kako su prijave zbog skidanja ploča podnesene i protiv drugih članova Stožera te se očekuje kako bi uskoro i njima mogle biti izrečene presude. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook