Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatvorska kazna

Josić osuđen na osam mjeseci zbog skidanja dvojezičnih ploča

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Tomislav Josić kažnjen je kaznom zatvora od osam mjeseci.

Općinski sud u Vukovaru kaznio je predsjednika Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Tomislava Josića kaznom zatvora u trajanju od osam mjeseci, uz uvjet kušnje od dvije godine, zbog toga što je medijskim istupima poticao na skidanje dvojezičnih ploča u Vukovaru, potvrđeno je danas iz Stožera.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prosvjedovalo 200 ljudi Vukovar: Odbijen prijedlog HDZ-a o reviziji popisa stanovništva Slika nije dostupna Stožer najavio dežurstva Sutra u Vukovaru počinju postavljati ćirilične natpise

Po riječima člana Stožera za pravna pitanja Vlade Iljkića, presuda je vezana uz skidanje prvih dvojezičnih ploča postavljenih na neke državne insitucije u Vukovaru u rujnu prošle godine, kada su branitelji i ratni stradalnici okupljeni oko Stožera prosvjedovali, a nekoliko njih na koncu ploče i nasilno skinulo.

'Ne možemo prihvatiti ovakvu presudu i žalit ćemo se', najavio je Iljkić.
Materijalna je šteta, kaže, u ovom slučaju iznimno mala, ali je 'očito da je još nekoliko situacija vezano uz ovo djelo'.

Vlada zadužila Ministarstvo uprave i DZS da provjere potpise za za referendum o dvojezičnosti

'Mi i dalje tvrdimo kako su dvojezične ploče u Vukovaru postavljene protuzakonito i sada dolazimo u situaciju da država, koja je sama postupila protuzakonito postavivši ploče, presuđuje drugima', izjavio je Iljkić.

Član Stožera također je rekao kako su prijave zbog skidanja ploča podnesene i protiv drugih članova Stožera te se očekuje kako bi uskoro i njima mogle biti izrečene presude. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene