Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne gubi se nada

Detalji potrage za Darkom: "Kiša sve otežava, rječice su postale bujice"

Još uvijek traje potraga za 35-godišnjim Darkom Betlachem. O njoj je s policijskim načelnikom Filipom Valentićem razgovarao reporter Dnevnika Nove TV Tin Kovačić.

U Novoj Gradiški od subote traje potraga za 35-godišnjim Darkom Betlachem koji je s psom otišao u šetnju iz obiteljske kuće u Cerniku i nije se vratio. Betlacha traže članovi HGSS-a s potražnim psima, članovi DVD-a, policija, obični građani, a teren se pretražuje i dronovima. Policija apelira na sve koji posjeduju informacije o njemu da im se jave.

"Svi su jako motivirani i dobar je odaziv. Nastavljamo dalje s potragom koju treći dan i širimo. Nema odustajanja, ali zasad nemamo nekih potvrđenih tragova. Teren je zahtjevan – od tih rječica koje su sad postale bujice, do šumskih područja, voćnjaka i slično", rekao je HGSS-ovac Danijel Peh.

Pročitajte i ovo Zoran Tomić vodena apokalipsa Nemoć stanovnika Gračaca: "Ovo je predstava, na terenu nije bilo nikoga"

S najnovijim informacijama o potrazi izvijestio je reporter Tin Kovačić, koji je uživo u Dnevnik Nove TV razgovarao s Filipom Valentićem, načelnikom Policijske postaje Nova Gradiška, koji je na početku rekao da potragu uvelike otežava i kiša.

"Od prvog dana potrage kiša otežava uvjete. Natapa travnati teren, otežava kretanje, a ljudi se dodatno umaraju i budu mokri. Samim time se moramo i češće odmarati te sušiti odjeću da bismo ponovo mogli izaći na teren", objasnio je te dodao da je dosad pretraženo preko 20 kvadratnih kilometara.

Valentić je razgovarao i s Beltachovom suprugom, koja je rekla da za njega nije tipično da ode i da se ne javi.

"Ovo nije njegov modus operandi. Razgovarali smo s obitelji, s mještanima i sa svim osobama koje bi nam mogle dati korisna saznanja kako bi potraga imala pozitivan ishod", rekao je.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene