Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gradonačelnik (ne)miruje

Iz bolnice za govornicu?: Bandić na Instagramu objavio fotografiju iz bolnice, nasmiješen i okružen prijateljima

Milan Bandić u Klinici za plućne bolesti (Foot: Instagram)
Milan Bandić u Klinici za plućne bolesti (Foot: Instagram)
Aktualno Galerija Bandić boljeg zdravstvenog stanja (Foto: Dnevnik.hr) Bandić boljeg zdravstvenog stanja (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Milan Bandić u Klinici za plućne bolesti (Foot: Instagram) Galerija 1/2 >>
Gradonačelnika Zagreba u bolnici liječe od plućne embolije. Stanje mu je stabilno. Sljedeći tjedan za gradonačelnika je trebao biti radno uzbudljiv – u ponedjeljak je otkrivanje spomenika prvom hrvatskom predsjedniku na koje će doći cijeli državni vrh, a u četvrtak rasprava o proračunu.

Umjesto zagrebačkog gradonačelnika na dan koordinacije vijeća i predstavnika manjina danas je došla zamjenica jednog od pročelnika. Pitali smo koliko će gradonačelnik biti odsutan i tko će ga službeno zamjenjivati.

Pročitajte i ovo Zagrebački Jarun Na Dan planeta Zemlje Na Jarun se više ne može automobilom: Dopuštenje imaju samo ove kategorije građana Požar automobila u Prečkom - 1 izvidi još traju Doznali smo čiji je auto izgorio na parkiralištu: "Moglo bi biti ozbiljno"

''Gradonačelnika po zakonu i po svim aktima Grada Zagreba u slučaju njegove odsutnosti zamjenjuju njegove zamjenice koje su također izabrani na lokalnim izborima. To je gospođa Majić i Jelena Pavičić Vukićević.'', rekla je Elizabeta Knorr, zamjenica pročelnika ureda za međunarodnu suradnju.

No, nije mogla odgovoriti hoće li on ili jedna od zamjenica biti na otkrivanju spomenika i da će predstaviti proračun.

Sam Bandić je u nedjelju navečer na Instagramu objavio fotografiju iz bolnice na Jordanovcu, na kojoj je nasmiješen i u društvu prijatelja, među kojima su i ministar Goran Marić te Jakov Kitarović.

Poslijepodne su iz Grada priopćili da će gradonačelnika mijenjati zamjenice Jelena Pavičić Vukićević i Olivera Majić. No, ni riječi o tome koliko bi to moglo potrajati.

U četvrtak je na dnevnom redu gradske skupštine prijedlog proračuna. Ako ga ne predstavi gradonačelnik Bandić, to mogu učiniti i njegove zamjenice. No hoće li se ipak odgoditi rasprava o proračunu?

''Ja sam sazvao za 13. prosinac sjednicu skupštine na kojoj je jedna od točaka i proračun za 2019. Koliko vidim po medijima, ukoliko gradonačelnik neće biti u mogućnosti, onda će njegova zamjenica prezentirati proračun grada. Ma ne očekujem ništa neuobičajeno'', rekao je Andrija Mikulić, predsjednik gradske skupštine.

Oporba misli drugačije. Žele brz oporavak gradonačelniku, ali će i rušiti proračun na koji imaju niz zamjerki. ''U ovom trenutku 28 zastupnika ne podržava proračun grada Zagreba. Ja ne znam tko će ga predstavljati, vjerojatno netko od njegove dvije zamjenice i očekujem da se taj proračun ne prihvati'', rekao je Gordan Maras, predsjednik GO SDP-a.

Gradonačelnik je i dalje u bolnici, posjetio ga je i predsjedničin savjetnik te ponovno donio medvjedića. Iako je potvrđeno da će gradonačelnika dok se liječi mijenjati njegove dvije zamjenice, na stranicama Grada u pozivu novinarima za svečanost otkrivanja spomenika Franji Tuđmanu i dalje stoji da će govor održati - Milan Bandić.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene