Obavijesti Video Pretražite Navigacija
STALA PROIZVODNJA

Zašto još nije počela obnova sirane koja je izgorjela prije mjesec dana? Razlog je bizaran

Aktualno Galerija Požar na poljoprivrednom imanju: Ilustracija - 7 Požar na poljoprivrednom imanju: Ilustracija - 7 Foto: DNEVNIK.hr Požar na poljoprivrednom imanju: Ilustracija - 2 Požar na poljoprivrednom imanju: Ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Požar na poljoprivrednom imanju: Ilustracija - 3 Požar na poljoprivrednom imanju: Ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Požar na poljoprivrednom imanju: Ilustracija - 4 Požar na poljoprivrednom imanju: Ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr +3 Požar na poljoprivrednom imanju: Ilustracija - 5 Galerija 1/8 >>
Policija još traga za osobom koja je prije mjesec dana namjerno izazvala požar u sirani komunalne tvrtke u Baškim Oštarijama u Lici. Zbog nemogućnosti proizvodnje gomilaju se gubici, a razlog što obnova još nije počela - bizaran je. Priču ima reporter Dnevnika Nove TV Marko Balen.

Mjesec dana nakon požara u kojem je teško oštećen objekt sirane u Baškim Oštarijama, sve stoji. Mlijeko s ove farme komunalno poduzeće prinuđeno je prodavati.

"Jeftino prodaju samo da ne propadne jer krave treba svako dan musti", pojašnjava Lucija Tomljenović, voditeljica ugostiteljstva i proizvodnje komunalnog poduzeća.

Nepoznati počinitelj 17. studenog izazvao je požar koji je prouzročio veliku štetu, unatoč brzoj intervenciji vatrogasaca.

"Očevidom je utvrđeno da je uzrok požara namjerna ljudska radnja, a kriminalističko istraživanje je i dalje u tijeku s ciljem pronalaženja počinitelja" kazala je glasnogovornica PU Ličko-senjske Maja Brozičević.

Zašto još nije počela obnova? Razlog je bizaran

Zbog nastale štete stala je proizvodnja u sirani. A razlog što još nije počela obnova - moglo bi se reći bizaran.

"Ne mogu naći radnike, tvrtku da obavi radove", kazao je načelnik općine Karlobag Boris Smojver.

Ovdje su se proizvodili sirevi koji su dobili mnoge nagrade na domaćim i europskim izložbama, a ljudi, kaže Lucija Tomljenović, i dalje zovu kad će opet imati sireve.

Pročitajte i ovo Paški sir - 4 "Porezni rekorder" Slijedi li novo poskupljenje mnogim Hrvatima omiljene namirnice? Proizvođači traže smanjenje stope PDV-a

Pročitajte i ovo Ilustracija PODMETNUTI POŽARI? Plamena zagrebačka noć: Gorjeli BMW, Mercedes i Ford Tranzit

Dok se ne pronađu izvođači radova za obnovu objekta iz Baških Oštarija svakodnevno će se umjesto sireva odvoziti samo mlijeko. U Karlobagu se nadaju da ova situacija neće predugo potrajati.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene