Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Još nema rezultata povjerenstva o tajnim računima ratnih profitera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osamnaest je godina od osnutka Hrvatske države ali i razdoblja kada su se neki ilegalno obogatili. Ratni profiteri navodno su pokupili milijune dolara, dragulje, raskošne stanove, mercedese, rolexe. Obećana je brza istraga.

Osnovana je i radna skupina, prošlo je više od godine i pol dana, no od rezultata spomenute skupine, čiji je zadatak bio brzo i efikasno ući u trag tajnim računima ratnih profitera još uvijek nema.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mesić rezultate istrage o tajnim računima očekuje za tri mjeseca Slika nije dostupna SDP piše zakon protiv ratnih profitera

Iz državnog odvjetništva uvjeravaju kako rade punom parom. 

"Rezultat tog rada je uspostavljena međunarodno pravna pomoć putem sudova. Zatražena je pretraga bankovnih računa u velikom broju država. Državno odvjetništvo traži posebno od porezne uprave ureda za sprečavanja pranja novca i policije analizu svih do sada prikupljenih materijala", rekla je Martina Mihordin, glasnogovornica državnog odvjetništva  

I dok državno odvjetništvo priča o odličnoj suradnji s međunarodnim institucijama, predsjednik baš i nema takvu informaciju.

Trag novca vodi do Cipra, Kajmanskog, Kanarskog, Djevičanskog otočja, Lihtenštajna te ostalih poreznih oaza.

Do koga bi taj trag doveo i kome nikako ne odgovara raskrinkavanje ratnih profitera i pojedinaca koji su imali političku moć odlučivanja o tom novcu, predsjednik nije precizirao.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene