Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Požar na Braču pod kontrolom

Lokaliziran požar Primorskom Dolcu i Prgometu, gori još na Svilaji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požar otvorenog prostora koji je buknuo jučer popodne, kod mjesta Primorski Dolac i Prgomet, lokaliziran je sinoć u 21:00 sat.

Gorjelo je na dvije lokacije, na brdu Ljubeč i na brdu Šilo. U požaru je izgorjelo oko 120 ha trave, niskog raslinja i šume. U gašenju je sudjelovalo 50 vatrogasaca s 15 vozila, vlak Robel, 1 Canadair, 2 AirTractora i 2 helikoptera. Na čuvanju i sanaciji požarišta još uvijek je 6 vatrogasaca s 2 vozila iz DVD-a Kaštela, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

Pročitajte i ovo Požar vlaka uzrok nepoznat VIDEO Drama na tračnicama: Zapalio se vlak u vožnji, opasnost prijetila i stambenim zgradama Požar kod Šibenika Gasi ga 50 vatrogasaca Veliki požar kod Šibenika: "Zbog vjetra se vatra brzo širi, a gašenje otežava i nepristupačan teren"

U gašenju su jučer tijekom dana sudjelovala 34 vatrogasca s devet vozila, vlak Robel, jedan Canadair, dva AirTractora i dva helikoptera.

I dalje je aktivan požar otvorenog prostora koji je prekjučer u popodnevnim satima izbio na planini Svilaja. Zahvaćeno je oko 20 hektara trave i niskog raslinja na nepristupačnom terenu pa zemaljske snage ostaju na požarištu i dalje.

Ugašen je i požar otvorenog prostora koji je jučer u popodnevnim satima izbio na četiri lokacije oko Perkovića i Mravnice. Izgorjelo je oko 6,5 hektara borove šume, trave i niskog raslinja. U gašenju je sudjelovalo 28 vatrogasaca s devet vozila iz DIP-a Šibenik, JVP-a Šibenik, DVD-a Šibenik, Perković, Zablaće, Brodarica-Krapanj i Pirovac. Zemaljskim snagama u ranim jutarnjim satima pomagala su tri Canadaira i jedan AirTractor. Na dežurstvu tijekom noći ostaje 13 vatrogasaca s četiri vozila iz DIP-a Šibenik, JVP-a Šibenik te DVD-a Perković i Zablaće, izvješćuje DUZS. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene