Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Crkva je mandat da se obraća vjernicima primila od Isusa Krista, rekao je danas u crkvi sv. Franje Ksaverskog u Karlovcu vjernicima vojni ordinarij biskup Juraj Jezerinac, odgovarajući, kako je kazao, na pitanje nekih političara u nedavnoj predizbornoj kampanji "tko je ovlastio biskupe da govore vjernicima?".


Kako je ocijenio Jezerinac, "to govori osoba koja ne zna najosnovnije stvari."

Vezani članci Mislav Bago - 2 Jesu li profitirali u kampanji? Pad rejtinga bilježi samo jedan političar, ostali su u blagom porastu. Doznajte i što građani misle o radu Vlade Slika nije dostupna 'Lončar je s nuncijem Lozanom razgovarao u dobroj vjeri'

"Još je tragičnije ako se netko usudi tumačiti vjeru, a nije
vjernik. Stoga se ne čudimo određenim nesporazumima, koji su uglavnom posljedica neznanja s područja vjere. A neznanje je najopasnije u čovjekovu životu", kazao je Jezerinac.

Kako je rekao, Crkva je mandat primila od Isusa Krista, a onda je Crkva ovlastila biskupe i svećenike da govore vjernicima. "Upravo je Kristov namjesnik, kojeg danas predstavlja papa Benedikt XVI., ovlastio biskupe da se obraćaju vjernicima", dodao je.

Ustvrdio je da se danas dobiva dojam "kao da Krista više nema", a to je zato što"nema više onih koji bi širili Evanđelje".

Govoreći o sv. Franji Ksaverskom, zaštitniku misija, podsjetio je da je on bio pravi primjer kako se širi Evanđelje "jer je za života krstio više od 30.000 ljudi" te kako je poznata njegova poruka da "mnogi ljudi ne postaju kršćani samo zato što ih nema tko privesti kršćanstvu".