Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završne pripreme

Jeste li sve pripremili za Uskrs?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velika je subota i dan su mnogi proveli u završnim pripremama za Uskrs.

Diljem zemlje tržnice su bile pune. Kupovala su se tradicionalno jaja, pince, šunka, povrće i sve ono što je potrebno za blagdanski stol. Mnogi će još i večeras bojiti jaja u čemu posebno uživaju djeca.

Pročitajte i ovo Jugo; ilustracija Ludo vrijeme Za splitsko područje u ponedjeljak će biti upaljen narančasti meteoalarm: Na istoku Hrvatske zabilježene rekordne temperature, a u Dalmaciji jugo Ilustracija Rezultati ankete Gdje provodite Uskrs? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

'Biti će teletine i zelenila! A jaja će se bojati večeras', rekao je jedan gospodin. 'Uskrs ćemo provesti kod roditelja, u krugu obitelji. Kao i svake godine', rekla je jedna gospođa.

Netko jaja boja na tradicionala način, a netko pomoću boja. Djeci je svejedno, glavno da je sve šareno i veselo. Kuha se šunka, a u sirnici, odnosno pinci, uživa se već nekoliko dana.

Prema izračunima sindikata uskrsna košarica za četveročlanu obitelj iznosi oko 500 kuna. Svi će naravno za blagdansku trpezu izdvojiti onoliko koliko mogu, ali bez obzira na to što je na stolu, moramo se prisjetiti da je najbitnije Uskrs provesti s obitelji - u miru i zajedništvu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene