Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Jergović istupio iz Hrvatskog društva pisaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Književnik Miljenko Jergović istupio je danas iz članstva Hrvatskog društva pisaca (HDP) i u kratkom pisanom obrazloženju istaknuo da se od danas više ne smatra njegovim članom te da bi daljnji ostanak u tom društvu bio u suprotnosti s njegovim stavom i odnosom prema hrvatskoj književnosti i književnosti uopće.

Jergović ističe da od vođa i članova društva očekuje da njegovo ime uklone sa svojih internetskih stranica, da ga u buduće ne uvrštavaju u svoje publikacije, da ne koriste fragmente ili cjeline njegovih djela tamo gdje je potrebno tražiti izričitu dozvolu i, tamo gdje nije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jergović: Više sam navikao na pokude nego na pohvale Slika nije dostupna Vlada se ogradila od Đurđe Adlešič, HND prozvao 'Nacional' zbog prijetnji kolegama

Očekujem da se mojim imenom ne koriste gdje god su to, po logici članstva u društvu, do sada činili, stoji u istupu Miljenka Jergovića.

Predsjednik Hrvatskog društva pisaca Velimir Visković, zamoljen za komentar, izjavio je za Hinu da mu je žao zbog Jergovićeva istupa, no da on ne može na silu nikoga upisati ni istjerati iz Društva.

Visković je rekao kako nema komentar na Jergovićev istup i da on ne objašnjava stvarni razlog svoga izlaska iz HDP-a. Također je, odgovarajući na novinarski upit, rekao da se Društvo o tome neće posebno očitovati, jer za to nema potrebe te da je svatko slobodan ući u Društvo i iz njega izaći.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene