Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Jeremić ponovno Oluju nazvao akcijom etničkog čišćenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić izjavio je u Zagrebu da bi Srbija i Hrvatska trebale zajedno predvoditi regiju prema članstvu u Europskoj uniji ostavljajući iza sebe tragedije poput razaranja Vukovara i, kako je rekao, etničkog čišćenja više od četvrt milijuna hrvatskih Srba.

'Vjerujem da Srbija i Hrvatska imaju jasnu odgovornost da zajedno predvode regiju ka njezinoj europskoj budućnosti', rekao je Jeremić na Ministarskoj konferenciji Jadransko-jonske inicijative i dodao da 'nije uvijek bilo tako'.

Pročitajte i ovo Izraelski ministar ozlijeđen u prometnoj nesreći Nije prva nesreća Prevrnuo se automobil u kojem je bio kontroverzni izraelski ministar: Nije bio sam Ukrajinski ministar poljoprivrede Solski osumnjičen za korupciju Ne slaže se s optužbama Osumnjičen ukrajinski ministar: Priskrbio si je državno zemljište vrijedno milijune dolara?

Srbijanski šef diplomacije je s tim u svezi podsjetio na 'Vukovar i tragične događaje koji su se ondje dogodili', ali je također ocijenio kako se dogodilo 'etničko čišćenje više od četvrt milijuna Srba tijekom operacije Oluja'.

Jeremić se osvrnuo i na Kosovo i izrazio žaljenje što je Hrvatska odlučila priznati 'jednostrano, nelegalno i nelegitimno proglašenje nezavisnosti Kosova'.

Prema njegovim riječima, tim je potezom 'sigurnost regije dovedena u pitanje', ocijenivši da bi 'bilateralne pukotine bile izbjegnute da je prevladala politička dalekovidnost'.

Hrvatski ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković je na pitanje da li se razgovaralo o proširenju članstva JJI-a, tj. uključivanju Kosova, odgovorio da se 'o tome danas nije razgovaralo'.

Kosovo su priznale gotovo sve članice JJI-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene