Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kućne proračune Zagrepčana trebale bi uskoro spasiti niže cijene javnog prijevoza i komunalija.


Tako je barem najavio Milan Bandić. I HEP je potrošačima obećavao uskoro niže cijene struje. Pojeftinjenjem se pohvalio i ministar gospodarstva. No, od snižavanja cijena za sada nema ništa.

>> Milan Bandić otkrio što će prvo POJEFTINITI u Zagrebu

Vezani članci Imenovani Uprava i Nadzorni odbor Zagrebačkog holdinga Imenovani nova Uprava i Nadzorni odbor Zagrebačkog holdinga, odmah su dobili i nove zadatke Cijene goriva A sad malo dobrih vijesti: Od ponoći niže cijene goriva, olakšanje i za one koji voze na plin

Ostvari li gradonačelnik Bandić obećano Zagrepčane bi ove jeseni mogle razveseliti jeftinije komunalne usluge. 'To je zadaća Uprave Holdinga kojoj sam dao povjerenje i njih ćete pitati za 20-ak dana. Mogu samo reći da će to za sada biti segment prijevoza smanjen', rekao je Bandić.

Gradonačelnik još nije spomenuo račune za zagrebačku vodu koja je najskuplja u odnosu na najveće hrvatske gradove - stoji više od 14 kuna po kubiku. Slijedi Osijek s nešto manje od 12, Rijeka s nešto više od 11 dok je najjeftiniji Split s manje od 9 kuna po kubiku.

Osječki gradonačelnik već je najavio da će od listopada voda pojeftiniti za 10 posto. Nakon dolaska konkurencije na tržište HEP je najavio jeftiniju struju. 'Na ukupnoj visini računa to je nekih 6 do 7 posto popusta na električnu energiju, zavisi o profilu vaše potrošnje', rekao je u srpnju Tomislav Šerić, predsjednik uprave HEP-a.

'Mislim da je to konkurentna cijena, realna cijena i nešto što tržište električne energije može omogućiti', rekao je početkom srpnja Ivan Vrdoljak, ministar gospodarstva. Iz HEP-a danas kažu da još čekaju odobrenje HERE za niže cijene.

HERA im je pak još početkom mjeseca poručila da mogu smanjiti cijenu bez odobrenja putem tvrtke - HEP opskrba. Jeftiniji plin najavila je slovenska tvrtka koja je ušla na tržište strujom, a trenutačno čeka dozvole za plinski biznis.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook