Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vojislavu Stanimiroviću iz SDSS-a dodijeljena je nagrada Nikola Tesla.


Nagrada mu je dodijeljena za poseban doprinos razvoju srpskih institucija srpska zajednica u Hrvatskoj. Ništa ne bi bilo sporno da Stanimirović prije dva mjeseca nije podigao buru izjavom kako Srbi nisu počeli rat u Vukovaru.

Vezani članci Hitna pomoć, ilustracija Teška prometna nesreća u Vukovaru, poginula 34-godišnja vozačica Nagrada Rock&Off Stotine prijedloga pristigle za treće izdanje nezavisne glazbene novinarske nagrade Rock&Off

>> Stanimirović: Rekao sam samo ono što su rekli predstavnici srpskih obitelji

Premijerka je tada sa svojim koalicijskim partnerom najavila razgovor, a predsjednik je upozorio na neprimjerenu izjavu. No, nagradu, čiju su dodjelu pratili iz prvog reda, danas nisu htjeli komentirati, dok Stanimirović ponavlja isto, ali i optužuje medije.

Mediji opet glavni krivac

'Znam što sam rekao i zašto sam rekao jer sam jedna od žrtava u Vukovaru prije rata, a što su mediji na to nadograđivali, to je problem medija', rekao je Stanimirović.

Mediji su tako po tko zna koji put za tuđe riječi postali glavni krivac. Možda zbog toga što je premijerka zbog sporne izjave najavljivala ozbiljan razgovor sa svojim koalicijskim partnerom, a predsjednik upozoravao na neprimjerenost izjave. Danas su  bili bez komentara.

Zato Stanimirović odgovara, ali i pojašnjava pojedina ponašanja. 'Znate, premijerka i oba predsjednika su to čula. Rekle su to porodice civilnih žrtava koje su to njima rekle, prema tome ništa nisam rekao što nisu čuli', dodao je Stanimirović.

Pupovac: Postoje oni koji su stradali prije početka sukoba

Činjenice postoje, i dalje ostaju pri svome SDSSovci. 'Postoje građani srpske nacionalnosti koji su stradali prije početka sukoba. Treba znati tko je tome doprinuo. I te žrtve se ne smiju zaboraviti kao što se ne smiju zaboraviti ni druge', rekao je Milorad Pupovac.

Duhovi prošlosti očito su još tu. Ranjeni grad koji broji na tisuće ubijenih i stotine nestalih tako uvijek iznova proživljava svoju mučnu sudbinu. A s njom će se i budućnost u svakodnevnom suživotu teško graditi, bez obzira na nagrade pojedincima.