Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Hrvatske socijalno-liberalne stranke (HSLS) Darinko Kosor izjavio je u Osijeku kako je HSLS stranka budućnosti te da je danas jedinstvenija, nego što je ikada bila u posljednjih 10 godina.


Na konferenciji za novinare Kosor je kazao da budućnost stranke vidi u spajanju tradicije HSLS-a iz 90-tih godina, kada su stranku vodili Dražen Budiša i Vlado Gotovac, s novim HSLS-om, koji se stvara posljednjih mjeseci.

Vezani članci Slika nije dostupna Dražen Budiša do kraja godine ponovno u HSLS-u Slika nije dostupna Krešimir Bubalo i Josip Vrbošić kandidati za gradonačelnika

Ocijenio je kako je HSLS, nakon napuštanja vladajuće koalicije, prošao svoje turbulentne situacije, što, kako drži, druge političke stranke u idućih godinu dana tek očekuje.

'Riješli smo svoje najteže probleme, a riješili smo se i tereta kojeg smo imali u stranci te smo odabrali svoj politički put', rekao je predsjednik HSLS-a.

Dodao je kako od vodstva osječkoga ogranka HSLS-a očekuje povratak dijela nekadašnjeg rejtinga i popularnosti stranke u ovome gradu, u kojem je HSLS, u nekolko mandata, imao gradonačelnika.

Na novinarski upit koja će biti uloga bivšeg stranačkog predsjednika Dražena Budiše u novom HSLS-u, Kosor je odgovorio kako će Budišina uloga biti 'isključivo simbolična', odnosno 'odlazit će na određene stranačke skupove, ali neće biti u tijelima stranke, i neće kandidat na izborima'.

Stranke se ne trebaju odricati svoje prošlosti, ali će HSLS na nacionalnoj, kao i na županijskim te gradskim razinama, voditi novi ljudi, jer živimo u novom vremenu, dodao je Darinko Kosor.

>> D. Kosor: HSLS se bori za dobar 'rejting' iz 1990-tih

Na press konferenciji u Osijeku predstavljeno je novoizabrano vodstvo osječkog ogranka HSLS-a, za čijeg je predsjednika, na današnjoj Izbornoj skupštini, izabran dugogodišnji član stranke i bivši hrvatski veleposlanik u BiH Josip Vrbošić, kojemu je ovo treći izbor na ovu dužnost. (Hina)