Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Jedini kandidat za predsjednika HSS-a predsjednik Josip Friščić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska seljačka stranka (HSS) će u subotu, 19. travnja održati Izbornu glavnu skupštinu, a jedini kandidat za predsjednika stranke je dosadašnji predsjednik Josip Friščić.

Friščića je za još jedan mandat na čelu HSS-a kandidirala većina županijskih organizacija.

Pročitajte i ovo Krešo Beljak na presici Željka Lenarta Osipanje pred izbore Raskol u HSS-u: Glavni tajnik napustio stranku, Beljak mu upao na presicu Liječnik i saborski zastupnik Mirando Mrsić (Foto: Dnevnik.hr) Okrupnjivanje amsterdamske koalicije Mrsić kao zastupnik Demokrata ušao u Klub HSS-a: Klub će se ubuduće zvati Klub HSS-a i Demokrata

Na Glavnoj skupštini Hrvatske seljačke stranke 818 članova Skupštine (delegata) birat će i pet novih potpredsjednika stranke, pet predsjednika regionalnih organizacija, članove Predsjedništva te glavnog tajnika stranke.

Novim stranačkim statutom je broj potpredsjednika stranke povećan s dva na pet, a i Predsjedništvo će umjesto 11 sada imati 22 člana.

U HSS je stiglo šest kandidatura za potpredsjednike stranke. Kandidirali su se Damir Bajs, Željko Jakopović, Zdravko Kelić, Ante Markov, Božidar Pankretić i Marijana Petir.

Kandidati za predsjednike regionalnih organizacija su - Darko Vuletić (središnja Hrvatska), Zvonimir Sabati (sjeverozapadna Hrvatska), Danijel Ropuš i Ante Simonić (zapadna Hrvatska), Milan Božić, Darko Grivičić i Davor Vlaović (Slavonija) te Stipo Gabrić Jambo, Karlo Gjurašić i Vicko Mardešić (Dalmacija).

HSS će na Glavnoj skupštini izabrati i novog glavnog tajnika stranke, a jedini je kandidat za tu dužnost dosadašnji glasnogovornik Nenad Matić.

Nenad Matić bi na funkciji glavnog tajnika trebao zamijeniti Stanka Grčića, koji je otišao na funkciju saborskog zastupnika. Grčić je devet godina bio glavni tajnik HSS-a.

Na svojoj Izbornoj glavnoj skupštini HSS-ovci očekuju goste, svoje koalicijske partnere u Vladi - predsjednika Vlade i HDZ-a Ivu Sanadera i potpredsjednicu Vlade i predsjednicu HSLS-a Đurđu Adlešič. Među gostima koji su pozvani su i predstavnici Grada Zagreba - gradonačelnik Milan Bandić i predsjednica Gradske skupštine Tatjana Holjevac.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene