Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Jedan napadač pušten, drugi se treba liječiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mjesec i pol dana nakon brutalnog premlaćivanja 16-godišnjaka bejzbolskom palicom ispred Obrtničke škole u Splitu, Denis Kulušić (19) pušten je iz pritvora nakon što je prvoosumnjičeni Josip Rakela (19) iznio obranu istražnom sucu, koji je zatim saslušao većinu svjedoka.

Prema izjavama navedenih svjedoka i obrani Josipa Rakele utvrđeno je da je uloga Denisa Kulušića u događaju manja nego što se mislilo u početku, kada je prijavljen za pomaganje u teškom pokušaju ubojstva, piše Slobodna Dalmacija.

Pročitajte i ovo Ilustracija Istraga u tijeku Masovna pucnjava u Americi: Najmanje četvero mrtvih, napadač u bijegu Skup Joea Bidena, ilustracija - 1 Posjedovao snajper Agenti FBI-a u oružanom okršaju upucali čovjeka koji je prijetio predsjedniku Bidenu

 On je bio u skupini i sudjelovao je u tučnjavi, ali nije imao palicu u rukama niti je pomogao Rakeli prilikom udaranja malodobnika. 

Rakela je u svojoj obrani i preuzeo cijelu krivnju na sebe, a kako je kazao, udario je mladića jednom, i to ne jako. 

'Palicom sam zamahnuo od dolje prema gore, i to ne svom snagom. Nisam ga namjeravao ubiti, branio sam se jer je on krenuo prema meni. Da sam ga htio ubiti, nastavio bih ga tući. Žao mi je zbog svega što se dogodilo',  izrazio je kajanje Rakela. 

Saslušani svjedoci, očevici događaja, potvrdili su njegovu verziju događaja, prema kojoj je Kulušić bio manje bitni sudionik sukoba. 

U spisu protiv Josipa Rakele i Denisa Kulušića nalazi se i vještvo psihijatra prema kojemu Rakela boluje od paranoidne psihoze, te se za njega preporučuje sigurnosna mjera liječenja u psihijatrijskoj ustanovi. 

Dvojica mladića sumnjiče se da su pred školu došli naoružani bejzbolskom palicom u namjeri da se obračunaju sa skupinom malodobnika u kojoj je bio i pretučeni mladić. 

Šesnaestogodišnjak je zadobio višestruke prijelome kostiju glave i lica s krvarenjem i nagnječenjem mozga, posljedica čega je bilo komatozno stanje te je bio na Jedinici intenzivnog liječenja KB-a Split. Nakon tri dana probudio se iz kome i skinut je s respiratora. Obojica su se osumnjičenih nakon događaja dobrovoljno prijavili u policiju, te je nakon privođenja istražnom sucu Kulušić iznio svoju verziju događaja, dok Rakela, zbog teškog psihičkog stanja, nije tada iznio svoju obranu, nego je progovorio ovoga tjedna. 

Do kraja istrage ostaje još da se ispita ozlijeđeni malodobnik, koji je još uvijek na liječenju u bolnici.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene