Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ako ste se ikada zapitali kako bi bilo otputovati do središta Zemlje, imate priliku koja ne uključuje uzimanje lopate u ruke.


Ako ste se ikada zapitali kako bi izgledalo putovanje do Zemljine jezgre, BBC je objavio interaktivnu vizualizaciju koja bi vam mogla pomoći u odgovoru na to pitanje bez da uzimate lopatu u ruke.

Vezani članci Međunarodno središte za obuku specijalnih zračnih snaga u Zemuniku - 3 Otvara se Međunarodno središte za obuku specijalnih zračnih snaga: Kod nas će učiti posade iz Bugarske, Mađarske i Slovenije Slika nije dostupna Do orbite Marsa trebali 244 dana, uskoro silaze na površinu

Vizualizacija vam omogućuje put od same površine sve do središta Zemlje zajedno s dva rovera - jedan od njih probija se kroz zemlju i stijene, a drugi kroz vodu.  Na putu do središta možete pročitati razne zanimljivosti povezane s određenom dubinom. Neki podaci su fikcija poput onoga na kojoj dubini možete pronaći Nautilus Julesa Verna.

 Naš najveći prijatelj mogao bi uskoro postati naš veliki neprijatelj

No, većinom su realni i objašnjavaju primjerice koliko duboko morate plivati da bi se susreli s divovskom hobotnicom. Tu su i podaci o  poznatim brodolomima, rudnicima, pariškim katakombama, nuklearnim testiranjima, nafti...

A kada svi znakovi života nestanu, putovanje postane prazno i tajanstveno. Ako želite otkriti što se sve krije pod površinom kliknite OVDJE i krenite na put.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook