Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi službeni posjet

Jean-Claude Juncker dolazi u Hrvatsku: Sastat će se s premijerom Plenkovićem i predsjednicom Grabar-Kitarović

Jean-Claude Juncker (Foto: AFP)
Jean-Claude Juncker (Foto: AFP) Foto: Afp
Sljedeći tjedan u Luxembourgu se održava nekoliko ministarskih sastanaka, a predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker dolazi u prvi službeni posjet Hrvatskoj.

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker u četvrtak navečer u Dubrovniku će imati neformalnu radnu večeru s premijerom Andrejem Plenkovićem. Juncker će u petak u Zagrebu imati i službene sastanke s premijerom Plenkovićem i predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović.

Pročitajte i ovo Viktor Orban - 1 Kritizirao EU Orban ponovno podigao prašinu: "Mi nismo u ratu s Rusijom, oni su" Viktor Orban uputio kritike europskim birokratima Sastao se s Vučićem Orban iz središta Europske unije kritizirao birokrate: "Poslat ćemo ih tamo gdje im je mjesto, na smetlište povijesti"

Juncker u Hrvatsku dolazi iz Ljubljane, gdje će u četvrtak sudjelovati na summitu Inicijative triju mora. Na tom skupu okupit će se deset predsjednika zemalja članica EU-a, među njima i hrvatska predsjednica Grabar-Kitarović i američki državni tajnik za energiju Rick Perry.

U četvrtak i petak u Luxembourgu se sastaje Vijeće za pravosuđe i unutarnje poslove te Vijeće za promet, telekomunikacije i energiju.

U četvrtak je predviđen bilateralni susret hrvatskog ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i povjernika za migracije i unutarnje poslove Dimitrisa Avramopoulosa. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene