Jean-Claude Juncker (Foto: AFP)
Jean-Claude Juncker (Foto: AFP)

Sljedeći tjedan u Luxembourgu se održava nekoliko ministarskih sastanaka, a predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker dolazi u prvi službeni posjet Hrvatskoj.


Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker u četvrtak navečer u Dubrovniku će imati neformalnu radnu večeru s premijerom Andrejem Plenkovićem. Juncker će u petak u Zagrebu imati i službene sastanke s premijerom Plenkovićem i predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović.

Vezani članci E-poziv - 2 Rješenja koja spašavaju živote! Na cestama se očekuje 2500 žrtava manje Jean-Claude Juncker, predsjednik Europske komisije (Foto: AFP) Jean-Claude Juncker: "Hrvatska nije uvijek lagan partner, ona se ponaša kao zemlja utemeljiteljica"

Juncker u Hrvatsku dolazi iz Ljubljane, gdje će u četvrtak sudjelovati na summitu Inicijative triju mora. Na tom skupu okupit će se deset predsjednika zemalja članica EU-a, među njima i hrvatska predsjednica Grabar-Kitarović i američki državni tajnik za energiju Rick Perry.

U četvrtak i petak u Luxembourgu se sastaje Vijeće za pravosuđe i unutarnje poslove te Vijeće za promet, telekomunikacije i energiju.

U četvrtak je predviđen bilateralni susret hrvatskog ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i povjernika za migracije i unutarnje poslove Dimitrisa Avramopoulosa. (Hina)