Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čekaju smrt

Je li moguće da nikog nije briga za sudbinu OVIH pasa?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koliko puta viđamo napuštene životinje ulici i upitamo se gdje najednom samo nestanu? Šinteraj u Slavonskom Brodu samo jedan od primjera gdje oni završe i čekaju da ih se eutanazira.

Zabačeni šinteraj, kojeg nadzire samo pokoji kumunalni radnik, 'udomljuje' nekoliko pasa, koji su na 'posuđenom' vremenu od 60 dana, s pogledom na crnu budućnost. Udruga Victus putem Facebooka, međutim, bori se za budućnost tih pasa i pokušava naći udomitelje za njih.

Pročitajte i ovo Ilustracija Završen očevid U Slavonskom Brodu pijani vozač izazvao tešku prometnu nesreću: Jedna je osoba poginula Zrak u Slavonskom Brodu - 4 Borba traje godinama Hrvatski grad na neslavnom vrhu Europske unije: Stanovnici zbog velikog problema godinama traže pomoć politike

>> FOTO: Leševi pasa razbacani po dvorištu veterinarske stanice

Jedan od pasa u šinteraju toliko je tužan da odbija hranu i ne reagira na ljudsko društvo. 'Pretužni dečko u sinteraju, ne želi da jede, pije, ne želi nikoga pogledati, ne želi više živjeti', kažu iz udruge Victus.

Tamo se nalazi i jedna kujica, koju su vlasnici obacili. 'Uhvaćena je u dvorištu svoje obitelji kada je policija došla smiriti obiteljski sukob. Oni je ne žele više natrag, a bili su joj sve. Po cijele dane ona čeka i gleda na cestu, dolazi li tko po nju', kažu iz Udruge.

Četvero štenaca isto su tako stanovnici šinteraja, no kako su svi potrpani u isti skučeni kavez, međusobno se bore za hranu, a oni najjači pojedu sve.

Higijenski uvjeti u kojima žive su grozni, upozoravaju iz Udruge, a neki od pasa imaju i ozljede, koje nitko ne sanira.

'Svakodnevno ih napadaju štakori, jer su velike hrpe smeća u neposrednoj blizini, te čine idelane uvjete za razmnožavanje istih. Preko puta postojećih bokosova, u zarasloj šumici, bez ikakvog pristuponog puta, vode ili struje, Grad je napravio nekoliko limenih bokosova, ne širih od 1,5 metra. Svrha istih je nepoznata svima', ističu iz udruge Victus.

'Nakon 60 dana slijedi eutanazija – svjesno i namjerno usmrćivanje od strane zaduženog veterinara, čije ime je poslovna tajna', napominju iz Udruge.

Svi oni koji smatraju kako imaju uvjete za udomiti ove pse koji samo čekaju da im se pruži nova prilika, neka razmisle i omoguće ovim životinjama da, ni krive, ni dužne, ne odu prerano s ovog svijeta. Samo komentari im, nažalost, neće pomoći.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene