Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Višak reklama

VIDEO: 'Tko nadzire ilegalnu gradnju?' Nitko. Evo dokaza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Reporter Provjerenog sastavio je i podigao jumbo plakat bez ikakve dozvole, potpuno 'na divlje', u samom centru Zagreba. Saznajte koliko je trebalo komunalnim redarima da ga primijete i sruše?

U svijetu gdje svi nekako žele prenijeti svoju poruku, često se više i ne obaziremo na koje sve načine to utječe na okoliš. Provjereno doznaje tko nadzire izgradnju novih jumbo plakata u Hrvatskoj i kakve su sve dozvole potrebne za podizanje novog reklamnog panoa uz cestu.

Pročitajte i ovo Centar zatajio bolest posvojene djece - 9 donosi Provjereno Centar je majkama posvojenih dječaka prešutio stravičnu istinu, a onda ih dodatno šokirao: "Nisam vjerovala svojim ušima" Provjereno: slučaj Damira Škare - 4 Škarina žrtva Prvo ju je silovao pa su je pokušali ušutkati: "Bilo je strašno, ali sve bih ponovno učinila"

Upravo zato odlučili smo i sami sastaviti i podignuti jedan jumbo plakat bez ikakve dozvole, potpuno na divlje, u samom centru Zagreba.

Poštuju li plakati zakon?

Marija Jakeljić, znanstveni novak iz katedre za marketing Ekonomskog fakulteta u Zagrebu smatra da Hrvatska još uvijek nije prekomjerno plakatirana, no ako se nadležni ne počnu intenzivnije konzultirati s urbanistima pri postavljanju plakata mogao bi nam se dogoditi argentinski slučaj.

'U Buenos Airesu su odlučili smanjiti akup oglasnih ploča za 40 tisuća, što čini 60 posto udjela. Naime, došlo je do totalne devastacije tog grada, jer pretjerano oglašavanje utječe na imidž i na percepciju ostalih oznaka', ističe Jakelić.

Načini postavljanja novih jumbo plakata, razlikuju se od grada do grada, no jedno je svima zajedničko, njihov se broj iz godine u godinu povećava. Svaki građanin ima pravo preispitati novu lokaciju reklamnog panoa u svome susjedstvu. Ima pravo znati poštuje li jumbo plakat ispred kuće ili zgrade sve odredbe zakona.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene