Jazavac Nikola koji je krajem prošle godine tri puta pronađen u zagrebačkom naselju Markuševec, živjet će u zagrebačkom Zoološkom vrtu jer je utvrđeno da je slijep, priopćili su u petak iz ZOO-a.

Galerija Jazavac Nikola stanovat će u Zoološkom vrtu - 1 Jazavac Nikola stanovat će u Zoološkom vrtu - 2 Jazavac Nikola stanovat će u Zoološkom vrtu - 3 +0 Jazavac Nikola stanovat će u Zoološkom vrtu - 4

Prva dva puta kada je jazavac pronađen u Markuševcu, terenska ekipa Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba pustila ga je u prirodu, no kada se jazavac na isto mjesto vratio i treći put, odvezen je u oporavilište za divlje životinje zagrebačkog Zoološkog vrta.

"Kako je stigao na Nikolinje i na prvu nam djelovao kao ženka dano mu je ime Nikolina. Pretragama je međutim utvrđeno da je riječ o mužjaku, pa mu je ime promijenjeno u Nikola. Izliječili smo mu ozljedu glave, proučavali zašto se čudno ponaša te na kraju utvrdili da je jazavac slijep", kažu u zagrebačkom ZOO-u.

Jazavac Na Markuševec već drugi tjedan stižu nezvani gosti, šetaju po dvorištima: ''Možda su braća''

S obzirom na to da takva životinja u prirodi ne može preživjeti tražili su rješenje gdje bi jazavac Nikola mogao nastaviti život. Stoga mu je uređena nastamba kraj Traperske kolibe u zagrebačkom Zoološkom vrtu, kažu u ZOO-u.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju