Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čak tri četvrtine sudionika jednog istraživanja smatra da treba otpustiti velik broj državnih i javnih službenika.


43 posto njih drži kako bi država trebala otpustiti neproduktivne službenike, a produktivnima povećati plaću. Trećina ispitanika smatra da treba odmah otpustiti čak 30 posto službenika iz javnog i državnog sektora. Prevladavaju i stavovi da je sav teret krize pao na leđa radnika u privatnom sektoru kao i oni da su otpuštanja iz državne i javne službe za dobrobit svih građana.

Vezani članci Koronavirus, ilustracija Skandalozni propust: Slučajno objavili osobne podatke čak 18 tisuća pacijenata s koronavirusom, bili su javno dostupni online Izmjene Zakona o radu: Sindikati najavljuju otpor Slijedi li nam vruća sindikalna jesen? "Ako se to pokuša lomiti preko koljena i na silu, mi ćemo znati odgovoriti"

>> Otkrivamo: Državnim službenicima potiho rastu plaće!

'Istraživanje je pokazalo neka razmišljanje javnosti o potrebi reorganizacije državne uprave i javnog sektora veliki broj ispitanika njih čak 75 posto je navelo da bi se nešto nešto u toj reorganizaciji trebalo napravit konkretno i čim prije odnosno odmah', rekao nam je Marko Oletan, s portala Moj Posao.