Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dosta se proteklih dana raspravlja o novim kaznama za kršenje javnog reda i mira. Vlada je odlučila postrožiti sankcioniranje neprimjerenog ponašanja na javnim površinama. Obavljanje nužde tako će se ubuduće kažnjavati s 2.000 kuna.


WC na zagrebačkom okretištu Dubec, ne radi puno radno vrijeme, a plaćen je milijun i pol kuna. 'Ja sam tu konstantno. Neću pretjerivati, ali ako radi tjedan dana u mjesecu i to je puno rečeno. Ostalih dana ne može se otvoriti, nešto s bravama nije u redu', kaže taksist Ivan.

Vezani članci Prometna policija, ilustracija (Foto: Pixsell, Hrvoje Jelavic) Drastične kazne dale rezultat: U prvih mjesec dana od primjene novog zakona znatno pao broj poginulih u prometnim nesrećama Slika nije dostupna FOTO Toliko su siromašni da moraju živjeti u WC-u

>> Golotinja, nužda na javnom mjestu, kartanje za novac, prosjačenje... Evo za što će se plaćati kazne!

Građani se onda posluže prostorom iza WC-a. S javnim WC-om kod Jelačićevog trga sve je u redu. Na Gornjem gradu nema WC-a. Nema ga ni u Zadru, sva tri javna WC-a su zaključana.

Riječani su sa svojim javnim WC-om zadovoljni. Kažu da je sve čisto i lijepo. Što se za ulaze ne bi moglo reći. Ljudi po haustorima obavljaju nuždu. Tamo policija neće naplatiti kaznu, ali bi mogao kažnjavati ljutiti stanar.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook