Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Javna optužba

Jasmina Jovev: Po nalogu županice Merzel lažirala sam račune!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jasmina Jovev, rekla je kako je izmišljala radna mjesta, izdavala lažne račune, izmišljala izvještaje, po nalogu svoje šefice Marine Lovrić Merzel.

Marina Lovrić Merzel, nakon istupa bivše suradnice, sazvala je konferenciju za novinare danas u 17:30. Najnovije informacije pratite na portalu Dnevnik.hr. Jasmina Jovev, bivša šefica kabineta županice sisačko moslavačke županije Marine Lovrić Merzel ispričala je da je po nalogu svoje šefice, sudjelovala u nezakonitim radnjama - izmišljanju radnih mjesta, izdavanju lažnih računa i kupovanju oporbenih čelnika, u emisiji Nedjeljom u 2 HRT-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Afera županica Jasmina Jovev: Veselim se tužbi, imat ću priliku reći još puno toga Slika nije dostupna Javno prozivanje županice SDP: Zanima nas što će USKOK reći o optužbama protiv Merzel

Objašnjava kako su joj ostali kolege rekli da se to tako radi, a ona je odlučila da dovoljno dugo ostane kako bi prikupila dokaze o tome što se događa.

Protiv županice Lovrić Merzel pokrenut postupak za sukob interesa

Jednom je prilikom, kaže Jovev, dobila privatni račun obitelji županice te joj je naloženo da izmisli događaj koji će to pokriti. U konkretnom slučaju 'izmišljen' je domjenak za branitelje za Dan branitelja.

Između ostalog, ispričala je kako se lažiraju izvještaji sastanaka dvaju savjeta godišnje koji Županiju inače koštaju 3 milijuna kuna. O svemu je, dodaje, obavijestila jednog ministra koji joj je savjetovao da radi po savjesti.

Jednom ju je županica, kaže, pozvala u ured i rekla joj da je uoči lokalnih izbora od nje traži pojačan angažman. Nakon što je županici odgovorila da će raditi koliko treba, ali da ne može raditi neke nezakonite stvari koje se od nje traže - potjerana je, tvrdi Jovev.

Jasminu Jovev inače se tereti zbog teške povrede službeničke dužnosti i traži se njezin otkaz. Optužena je da je 10. studenoga 2013. javnosti otkrila detalje ugovora kojeg je Županija sklopila 2. listopada 2012. s Miroslavom Škorom u svezi njegova nastupa u mjestu Nova Subocka kod Novske, na svečanosti u povodu završetka radova na važnoj županijskoj prometnici. Jovev tvrdi kako nikada nije ništa odala novinarima. Objašnjava da ju je Lovriće Merzel još 7. veljače 2013. maknula s dužnosti i od tada nema pristupa u prostore Županije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene