Obavijesti Video Pretražite Navigacija
odvajaju i stari i mladi

Kako se odvaja otpad na hrvatskom "zelenom otoku": "Kad sam vidjela kalendar, to je bio šok..."

Gotovo 60 % otpada odvaja se na otoku Krku, koji nazivaju i "zelenim" ili "eko" otokom. Kako je odvajanje otpada građanima postalo najnormalnija praksa, provjerila je reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić.

Jasminka Gršković reporterki Dnevnika Nove TV Katarini Jusić pokazala je kako se pravilno odvaja otpad i opisala kako se navikla na raspored odvoza otpada koji su dobili stanovnici Krka.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Resnik prema hodogramu Zagreb će posuditi novac muzeju koji je pokrala računovotkinja, Tomašević prozvao: "Jesu li je uhitili?" Požar u tvrtki Ekohold u Brckovljanima - 1 Vatra u Brckovljanima FOTO Požar kod Dugog Sela stavljen pod kontrolu: Širio se nesnosan smrad, vatrogasci pozvali pomoć kolega

"Kad sam vidjela kalendar, bio je šok, a onda smo se sjetili da ga zalijepimo u ormar, pa smo s vremenom naučili napamet", kazala je Gršković.

Otok Krk ima sustav odvajanja otpada već više do 10 godina. Jusić je pitala je li u početku bili negodovanja.

"Kod mlađih ne, ali starije osobe malo teže prihvaćaju novosti, ali su pomalo usvojili", kazala je Gršković, koja je odgajateljica u vrtiću. Ističe kako je jako važno učiti djecu od malih nogu: "Kako ih naučimo odmalena, tako će i biti", kazala je te dodala kako u vrtiću imaju manje varijante kanti te djeca od jaslica uče kako razvrstavati.

Odvajanje otpada na Krku Jasmina Gršković (Foto: DNEVNIK.hr)

"Kad ne znaju, onda pitaju, svjesni su da ne ide sve u jednu kantu. To je već puno za jaslice", kaže Gršković te dodaje da djeca uče pa upozoravaju roditelje kako bi pravilno trebalo razvrstavati otpad.

"Roditelje uvijek opominju i baš nam kažu, ne dao Bog da pogriješe, odmah dobiju opasku", zaključila je Gršković.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene