Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Jarret tuži Mraovića za uvrede

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka košarkašica Illisha Jarret tužila je Općinskom sudu u Rijeci Josipa Mraovića zbog uvreda koje je na njezin račun izrekao pred zgradom Županijskog suda u Rijeci 7. veljače nakon što mu je izrečena nepravomoćna presuda na tri godine zatvora za blud izjednačen sa silovanjem nad Jarretovom.

Ona tuži Mraovića za uvrede izrečene pred brojnim novinarskim ekipama. Mraović je, stoji u tužbi, vrijeđao Jarret, ali i novinare, koje je optužio za utjecaj na presudu medijskim pritiskom.

Pročitajte i ovo Spomenik Osmica u VItezu Podignuta optužnica Vrijeđao ubijenu hrvatsku djecu u središnjoj Bosni: Kazao da su škutorske nacionalnosti Joso Mraović na popisu HDZ-ovaca (Dnevnik.hr) Previranja u stranci Dnevnik Nove TV u posjedu dokumenata koji demantiraju premijera Plenkovića: Ličkog poduzetnika ipak su upisali u HDZ, bio i u stranci

Jarret je već jednom tužila Mraovića zbog klevete iznesene u razgovoru za tjednik "Hrvatski list".

Josip Mraović je osuđen nepravomoćno na tri godine zbog kažnjivog djela bluda izjednačenog sa silovanjem počinjenog u travnju 2005. u sobi Mraovićeva hotela u Gospiću. Za isto djelo na prvom postupku na Županijskom sudu u Gospiću bio je oslobođen, ali je Vrhovni sud zbog propusta u postupku i pogrešne kvalifikacije kažnjivog djela vratio postupak na ponovno suđenje pred posve izmijenjenim sudskim vijećem.

Tijekom sudskog postupka u Rijeci Mraović je višekratno, pri dolasku na rasprave i odlasku iz suda, vrijeđao novinare, fotoreporetere i snimatelje te čak bacao i kosti pred njih uz psovke govoreći: "Evo vam, psi, kojoti, bando jedna, glođite, imat ćete o čemu pisati".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene