Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prihvatio pomoć veleposlanstva

Japan: Hrvat osumnjičen za ubojstvo sina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski državljanin u Tokiju je osumnjičen za ubojstvo vlastitog sina.

Neslužbeno doznajemo kako se Osječanin nalazi u pritvoru te da je prihvatio pomoć hrvatskog veleposlanstva. Zločin se dogodio u četvrtak, a pretpostavlja se da je jednogodišnjak zadavljen jer su mu na vratu bile vidljive masnice.

Pročitajte i ovo Ilustracija svađa nakon ručka Ocu stolcem slomio rebra jer mu nije dao novac za cigarete: "Nakon toga promijenio sam brave na stanu" Slika nije dostupna Na mjestu mrtav Stravična prometna nesreća u Srbiji: Četvero ozlijeđenih, poginuo hrvatski državljanin

Prvi pokušaj uspostavljanja kontakta i pomoći hrvatskog veleposlanstva je odbio, no naposlijetku je ipak popustio.

'Djelatnik iz našeg veleposlanstva u Japanu mu je danas ponovno ponudio pomoć u smislu pravne zaštite i pronalaska odvjetnika te ju je on prihvatio', potvrdio je za Dnevnik.hr Mario Dragun, glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova. Dragun je dodao da će veleposlanstvo pratiti tijek događaja te mu pružiti svu potrebnu pomoć određenu prema Bečkoj konvenciji.

27-godišnji D.B. je živio u stanu sa sinom, suprugom i njezinim roditeljima koji u trenutku zločina nisu bili u stanu. Sa suprugom, koja je iz Japana, osumnjičeni živi u Tokiju od 2005. godine, nakon što su se doselili iz Osijeka.

Neslužbeno doznajemo kako je D.B. prije nekoliko dana pokušao izvršiti samoubojstvo. Policiju je u četvrtak pozvala supruga koju su pronašli s ubodnim ranama na leđima, no ona nije u životnoj opasnosti.

U Japanu je za zločin ubojstva predviđena i smrtna kazna, a osumnjičenog u pritvoru mogu držati 40 dana.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene