Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Janša: ZERP je još jedan slabo promišljen potez hrvatske strane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski premijer Janez Janša izjavio je u ponedjeljak da izmjenu odluke o ZERP-u koju ju u četvrtak usvojio hrvatski Sabor gleda u svjetlu parlamentarnih izbora u Hrvatskoj sljedeće godine i da se radi o nastavku nekih "slabo promišljenih poteza" s hrvatske strane, ali i izrazio nadu da će s hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom ove godine postići napredak o rješavanju otvorenih pitanja između dviju država.

Janša je u ponedjeljak na večer u tradicionalnom razgovoru za RTV Slovenija pred kraj godine, ocijenio da je odluka kojom se najavljuje primjena ZERP-a i na članice Europske unije najkasnije do 1. siječnja 2008. godine bila " slabo promišljena", ali i dodao da u sadašnjem trenutku ona nema posljedica. 

Pročitajte i ovo Helikopter Mi-171Sh Nakon snažnog nevremena Sloveniji dolazi pomoć iz Hrvatske: Poslan helikopter s osmero pripadnika ratnog zrakoplovstva Slika nije dostupna Sanader: 'Obje strane su odgovorne'

One bi, međutim, mogle nastupiti i moglo bi doći do problema ako ZERP bude primijenjen bez dogovora sa zainteresiranim članicama EU-a, ocijenio je Janša.

Na pitanje o svojim ranijim najavama da će se uskoro sastati s premijerom Sanaderom, Janša je rekao da je o tome u ovom trenutku nezahvalno govoriti, ali da su oni u zadnje vrijeme imali dva duža radna razgovora telefonom i dogovore u kojima su uložili znatne napore da se otvorena pitanja riješe u njihovom mandatu.

Na pitanje voditeljice da komentira izjave hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića koji je šaljivo rekao da će na granicu poslati hrvatske vatrogasce da šmrkovima zaliju slovenske specijalce ako se opet pojave na rijeci Muri, Janša je rekao da je to humor svojstven hrvatskom predsjedniku, ali i dodao kako mu "ne bi htio otežavati položaj jer on ionako u posljednje vrijeme ima problema s nekim svojim izjavama".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene