Janica Kostelić na osobni je zahtjev razriješena dužnosti državne tajnice za šport.

Galerija


Na zatvorenome dijelu današnje, 191. sjednice, Vlada je donijela niz odluka, među ostalima i onu o razrješenju Janice Kostelić dužnosti državne tajnice za šport.

Vezani članci Zgrada Ine Pregovori oko Ine još traju, ali stajališta o cijeni - prilično su udaljena Andrej Plenković Tresli se Sabor i Vlada: Potres omeo sjednicu u NSK-u, pogledajte reakciju ministara i zastupnika

Prenosimo dio priopćenja sa zatvorenog dijela sjednice Vlade:

"Vlada je državnog službenika Matu Škrabala ovlastila za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za multilateralu i globalna pitanja u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, do provedbe javnoga natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, a najduže do šest mjeseci.

Državni službenik dr. sc. Petar Mihatov ovlašten je za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za političke poslove u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, do provedbe javnoga natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, a najduže do šest mjeseci.

Vlada je dala ponovno ovlaštenje državnoj službenici Ines Pavlačić za obavljanje poslova predstojnika Ureda državne uprave u Karlovačkoj županiji, s danom 29. studenoga 2019. godine do 31. prosinca 2019. godine, kada ured državne uprave prestaje s radom.

Državnom službeniku Draženku Janjuševiću, Vlada je ponovno dala ovlaštenje za obavljanje poslova predstojnika Ureda državne uprave u Istarskoj županiji, s danom 29. studenoga 2019. godine, do 31. prosinca 2019. godine, kada uredi državne uprave prestaju s radom.

Na osobni zahtjev, Vlada je razriješila dosadašnjeg predstojnika Ureda državne uprave u Međimurskoj županiji Branimira Posavca, s danom 15. prosinca 2019. Državnoj službenici Ingrid Šoltić dano je ovlaštenje za obavljanje poslova predstojnika Ureda državne uprave u Međimurskoj županiji, s danom 16. prosinca 2019. godine, do 31. prosinca 2019. godine kada ured državne uprave prestaje s radom.

Na osobni zahtjev razriješen je i dosadašnji predstojnik Ureda državne uprave u Dubrovačko-neretvanskoj županiji Baldo Pušić, s danom 15. prosinca 2019. godine, te je državnoj službenici Danijeli Glavić Miletić dano ovlaštenje za obavljanje poslova predstojnika Ureda državne uprave u toj županiji, s danom 16. prosinca 2019. godine, do 31. prosinca 2019. godine, kada ured državne uprave prestaje s radom.

Državnom službeniku Sandru Mustafagiću povučeno je ovlaštenje za poslove zamjenika državnoga tajnika Središnjeg državnog ureda za središnju javnu nabavu. Istodobno, Vlada je Sandra Mustafagića imenovala zamjenikom državnoga tajnika Središnjeg državnog ureda za središnju javnu nabavu, na temelju postupka provedenog po raspisanom javnom natječaju, na razdoblje od četiri godine.

Zbog prestanka rada Odbora za javni nadzor revizije i prijenosa njegovih nadležnosti u Ministarstvo financija, sukladno Zakonu o reviziji (Narodne novine br. 127/17), razriješeni su sljedeći članovi tog Odbora: Željko Faber, Andreja Hašček, Anka Gospodinović, Danijela Stepić, Tomislav Jelinić, prof. dr. sc. Hrvoje Markovinović i prof. dr. sc. Lajoš Žager.

Razriješen je dosadašnji član Upravnoga vijeća Centra za regionalne aktivnosti Programa prioritetnih akcija Damir Župan. Novom je članicom Upravnoga vijeća toga Centra, kao predstavnica Ministarstva vanjskih i europskih poslova, imenovana mr. sc. Mirta Mandić.

Vlada je razriješila dosadašnjega člana Međuvladinog mješovitog odbora za provedbu Sporazuma između Republike Hrvatske i Republike Mađarske o zaštiti mađarske manjine u Republici Hrvatskoj i hrvatske manjine u Republici Mađarskoj, mr. sc. Silvija Kusa. Novom je članicom ovoga međuvladinog mješovitog odbora, kao predstavnica Ministarstva vanjskih i europskih poslova, imenovana mr. sc. Ingrid Szabo.

Na osobni zahtjev, razriješena je državna tajnica Središnjeg državnog ureda za šport Janica Kostelić.

Također je, na osobni zahtjev, Vlada razriješila dosadašnjeg direktora Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Slavka Čukelja. Vlada je vršiteljem dužnosti direktora Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama, sukladno Zakonu o ustanovama, imenovala Krešimira Žunića", priopćeno je iz Vlade.