Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zastupao hrvatsku

Janša nakon summita EU-a: ''Plenković je s nama probdio cijelu noć''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski premijer Janez Janša, koji je na samitu EU-a zastupao hrvatskog kolegu Andreja Plenkovića, izjavio je petak da je bio u stalnom kontaktu s njim i da je hrvatski šef vlade probdio cijelu noć iako boluje od koronavirusa.

"S Plenkovićem sam bio u stalnom kontaktu. On je također budan proveo noć unatoč tome što je zapravo na bolovanju", rekao je Janez Janša na konferenciji za novinare po završetku samita EU-a.

Dodao je da je u ime Hrvatske intervenirao po pitanju klimatskih promjena i da se o tome konzultirao s Plenkovićem.

Što se ostalih pitanja tiče, Janša je rekao da su "veleposlanici naših zemalja već obavili dobar pripremni posao tako da su nacrti zaključaka bili u skladu s našim stajalištima".

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Prvo ponudio Milanoviću Premijeru produžena izolacija, dok je govorio, mučio ga jaki kašalj: "Na Europskom vijeću predstavljat će nas Janez Janša"

Dvodnevni samit čelnika EU-a započeo je u četvrtak u 13 sati, a završio u petak prijepodne, nakon 20 sati neprekidnog rada. Najviše je vremena otišlo na dogovor o klimatskim ciljevima.

Osim Plenkovića sa samita je izostao i estonski premijer Juri Ratas, koji je nedavno bio u kontaktu s osobom zaraženom koronavirusom. Njega je zastupao latvijski premijer Krijšanis Karinš.

Plenković je po savjetu liječnika ostao u izolaciji još nekoliko dana zbog kašlja uzrokovanog bolešću COVID-19.

Najprije je ponudio predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću da ga zastupa, a Milanović je to odbio zbog sadržaja tema o kojima se na samitu raspravljalo. Dogovorili su se da zatraže od Janše da zastupa Hrvatsku, što je on prihvatio.



 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene