Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Jandroković sa šeficom diplomacije Andore o unapređenju suradnje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sastao se u utorak u Zagrebu s ministricom vanjskih poslova Kneževine Andore Meritxell Mateu Pi s kojom je razgovarao o bilateralnim odnosima i mogućnosti njihova unapređenja.

"Republika Hrvatska i Kneževina Andora dvije su prijateljske zemlje, u našim odnosima nema otvorenih pitanja i postoji spremnost da u svim područjima u kojima imamo zajednički interes napravimo jedan dodatni napredak", rekao je Jandroković u izjavi za novinare nakon susreta.

Pročitajte i ovo Peter Szijjártó Geopolitička preslagivanja Mađarski šef diplomacije: ''Rusija nije prijetnja NATO-u, a EU više treba zapadni Balkan nego što njemu treba članstvo'' Ilustracija Bliži se rok Šef WHO-a upozorio na rok za dogovor o pandemijama: "Buduće generacije ovo nam možda neće oprostiti"

Ministri su razgovarali o mogućoj suradnji na području turizma, kulture i gospodarstva i složili su se da treba poduzeti konkretne korake za njezino unapređenje.

Jandroković je rekao da Andora godišnje ugosti 11 milijuna turista te da je ponudila da se hrvatske tvrtke uključe u konkurenciju koja postoji na tamošnjem tržištu.

"Želim na kraju konstatirati da su naši odnosi zaista prijateljski, da postoji prostor za suradnju i nadam se na će skora budućnost donijeti konkretne projekte koji će pridonijeti razvoju svekolikih bilateralnih odnosa", istaknuo je Jandroković.

Ministrica vanjskih poslova Andore rekla je novinarima da će se pojačati kulturni kontakti te da bi se uskoro mogle uspostaviti veze između dviju gospodarskih komora.

"U idućim mjesecima bi se mogla konkretizirati uspostava kontakata između gospodarskih komora dviju zemalja što će biti dobra prilika za poslovne ljude da unaprijede gospodarsku suradnju", rekla je ministrica.

Na pitanje novinara kako teku pripreme za posjet američkog predsjednika Georgea W. Busha Hrvatskoj, ministar Jandroković je rekao "odlično".

"Ne mogu o detaljima govoriti, pripreme teku u skladu s planovima i sigurno je da ćemo biti dobri domaćini", kazao je.

Što se tiče priznanja Kosova, Jandroković je izjavio da je ono "sve bliže".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene