Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko je što znao?

Jandroković o Agrokoru: "Vlada je spriječila kolaps sustava, napravili smo sve što smo mogli"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na pitanje je li Vlada trebala prije reagirati oko Agrokora, Jandroković je ustvrdio kako nisu bile dostupne sve brojke.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković u Dubrovniku je komentirao jučerašnju izjavu vladinog povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka koji je kazao kako je za probleme u Agrokoru znao još prije godinu dana.

Pročitajte i ovo Ilustracija Veliki interes Tko će preuzeti velike poljoprivredne kompanije u Hrvatskoj? Oglasila se Fortenova Gordan Jandroković Zašto to čine? Jandroković otkrio zašto se vrijeđa HDZ-ovce: "Nazivaju nas bandom, bagrom, gangsterima, kvislinzima…"

"Mislim da je sve potpuno jasno. Premijer je rekao kakva je bila pozicija Vlade. U trenutku kada je Vlada mogla intervenirati, ona je to i učinila i spasila kolaps cijelog sustava te gubitak više 10.000 zaposlenih i propast dobavljača. Napravljeno je sve što smo mogli napraviti", kazao je Jandroković.

"Nisu bile dostupne sve brojke"

Na pitanje je li se moglo i ranije intervenirati, Jandroković je kazao kako je Agrokor privatna kompanija.

"Nisu bile dostupne sve brojke", kazao je.

Osvrnuo se i na najavljenu potporu Tihomira Oreškovića Mostovom Tomislavu Paneniću koji se na lokalnim izborima bori za mjesto župana Vukovarsko-srijemske županije.

"HDZ je u toj županiji najjača politička stranka i uvjeren sam da će tako i ostati. HDZ će imati i župana i većinu u županijskoj skupštini", poručio je.

Upitan kada će biti predstavljeni novi ministri, Jandroković ja kazao kako će ih premijer predstaviti na sjednici Sabora nakon lokalnih izbora.

"Bleiburg je sveto mjesto"

Šef Sabora komentirao je i sutrašnje obilježavanje Bleiburga.

"To je mjesto gdje trebamo odati počast žrtvama, a oni koji to koriste za političke bodove jako griješe. To je sveto mjesto na kojemu je izgubilo puno života. Zamolio bih sve da ne politiziraju nego da odaju počast žrtvama".

Jandroković je sudjelovao na obilježavanju Dana Dubrovačko-neretvanske županije i njezinog zaštitnika sv. Leopolda Bogdana Mandića.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene