Predsjednik Sabora Gordan Jandroković
Predsjednik Sabora Gordan Jandroković Foto: DNEVNIK.hr

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković najavio je u ponedjeljak kako bi Sabor nakon Uskrsa mogao nastaviti zasjedati u svojoj zgradi na Trgu svetog Marka, koju je oštetio nedavni potres.


Građevinari i statičari danas su ponovno u saborskoj zgradi, još jednom procjenjuju sabornicu i ako sve bude u redu, 15. travnja bili bismo u Saboru i nastavili rad, rekao je Jandroković zastupnicima koji od potresa zasjedaju u staroj Ininoj zgradi u Šubićevoj ulici.

Vezani članci Gordan Jandroković Jandroković i formalno zastupnicima predložio raspuštanje Sabora, o datumu izbora odlučuje Milanović Gordan Jandroković Šef Sabora Gordan Jandroković dobio prijetnje smrću, sve je prijavio policiji

U utorak će, međutim, zasjedati u hotelu Westin kako bi mogli glasati o raspravljenim zakonima, među kojima je i Vladin travanjski paket pomoći gospodarstvu, te poštovati mjere zaštite od zaraze koronavirusom.

U Westinu imamo glasanje jer ovaj prostor nije dovoljno velik, rekao im je Jandroković, navodeći plan sutrašnjeg rada.

U 9:30 počinje izjašnjavanje o amandmanima, u podne se glasa, slijede slobodni govori, pa SDP-ov paket zakona za pomoć gospodarstvu pogođenom epidemijom koronavirusa.

Nakon toga bismo završili sa zasjedanjem i nastavili 15. travnja, nadam se u saborskoj zgradi na Trgu svetog Marka, rekao je predsjednik Sabora. (Hina)