Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ništa od protukandidata

Jandroković jedini kandidat za predsjednika zagrebačkog GO HDZ-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački HDZ na sutrašnjoj će izbornoj skupštini izabrati novo vodstvo, a jedini kandidat za predsjednika Gradske organizacije stranke zasad je ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković, koji je od raspuštanja GO HDZ-a u siječnju obnašao dužnost HDZ-ova povjerenika za Zagreb.

Zagrebačku gradsku organizaciju HDZ-a do siječnja je vodio Jasen Mesić, no tada je vrh stranke raspustio organizaciju zbog lošeg izbornog rezultata koji je u Zagrebu ostvario HDZ-ov predsjednički kandidat Andrija Hebrang.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Utrka za podršku Mesića 'Mesiću kao izvornom HDZ-ovcu odgovara Vidošević' Slika nije dostupna 'Alka je danas depolitizirana' Sinjska alka: Mesić izviždan, defile predsjedničkih kandidata

>> Jandroković: Kandidirat ću se za šefa zagrebačkog HDZ-a

Imenovano je povjerenstvo od 28 članova predvođeno Jandrokovićem, koje je imalo zadatak analizirati rad mjesnih ogranaka i pripremiti prijevremene unutarstranačke izbore.

Izbori su raspisani prije četiri mjeseca i provedeni u 202 temeljna ogranka i 17 područnih stranačkih odbora, a zagrebački HDZ-ovci izabrali su 86 novih predsjednika temeljnih ogranaka i osam novih predsjednika područnih odbora.

Iako je u više navrata govorio kako priželjkuje protukandidata, jedini kandidat za predsjednika GO HDZ-a i danas je Jandroković, no u stranci ne isključuju mogućnost da će se još tko kandidirati za tu dužnost, budući da se kandidature zaprimaju do izvješća kandidacijskog povjerenstva na skupštini.

Po najavama iz temeljnih ogranaka, 39 članova gradskog i pet članova nadzornog odbora HDZ-ovci će birati među više od stotinu kandidata.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene