Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Jandroković: Hrvatska će slijediti EU u pogledu priznavanja Kosova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska će u pogledu priznavanja Kosova pratiti politiku koju bude vodila Europska unija, potvrdio je hrvatski ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković.

"Mi ćemo slijediti politiku Europske unije", kazao je Jandroković novinarima u Sarajevu gdje je boravio u službenom posjetu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Reagirao i Vučić Od četvrtka na Kosovu samo jedna dozvoljena valuta: Dinar se izbacuje iz upotrebe, Srbiju optužili za zloporabu novca Ilustracija Novi izazovi Kosovo izbacuje srpski dinar iz prometa, Vučić kaže da je to pokušaj progona srpskog naroda s Kosova

Jandorković je istaknuo kako Hrvatska s velikom pozornošću prati razvoj stanja u regiji jer je zainteresirana za takav razvoj situacije koji će donijeti stabilnost i mir na jugoistoku Europe.

"Istodobno, Hrvatska je zemlja kandidat koja pregovara o članstvu u EU i mi ćemo slijediti politiku EU", kazao je šef hrvatske diplomacije.

Za razliku od Hrvatske, BiH niti ne razmišlja o priznavanju neovisnog Kosova, kazao je ministar vanjskih poslova BiH Sven Alkalaj.

On je pojasnio kako je temelj politike BiH prema Kosovu potpora svakom dogovoru koji bi bio postignut između Beograda i Prištine.

"Evidentno je da se proglašava datum proglašenja (neovisnosti Kosova). BiH se o tome neće očitovati i moram napomenuti da ni jedna država na svijetu nije tražila od BiH da prizna Kosovo", kazao je Alkalaj dodajući kako će njegova zemlja biti "među zadnjima, ako ikada prizna Kosovo s obzirom na kompleksnu situaciju u BiH".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene