Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podnio ostavku

James Murdoch odstupio s dužnosti u News Internationalu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
James Murdoch, sin izvršnog direktora američkog medijskog koncerna News Corporationa Ruperta Murdocha, podnio je u srijedu ostavku na dužnost predsjednika uprave News Internationala, podružnice koja okuplja britanske novine, nakon skandala zbog prisluškivanja.

News Corporation u priopćenju ističe da je "James Murdoch, zamjenik izvršnog direktora, odstupio s dužnosti izvršnog predsjednika News Internationala" i "posvetit će se međunarodnom razvoju televizijske djelatnosti" koncerna.

Tom Mickridge, glavni direktor News Internationala ostaje na dužnosti, a i dalje mu je nadređen Chase Carey, drugi čovjek kompanije.

Pročitajte i ovo Leo Varadkar Emotivan govor Irski premijer Varadkar neočekivano podnio ostavku: "Nemam ništa drugo zacrtano" Nadzorni odbor Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun podnio ostavku Totalni kolaps sustava Masovna ostavka u Centru za gospodarenje otpadom: "Istrijani mogu očekivati smrad ako se situacija ne shvati ozbiljno"

>> Unatoč istragama Murdoch najavio nedjeljno izdanje Suna

'James će i dalje obnašati više čelnih dužnosti u kompaniji, s posebnim naglaskom na djelatnosti televizije koja se plaća i na međunarodnim operacijama', dodaje se u priopćenju.

Afera zbog prisluškivanja koja ne prestaje tresti medijsku kompaniju, izbila je nakon otkrića da je poruke na mobitelu ubijene djevojčice Milly Dowler hakirao list News of the World, nekad najtiražniji britanski list koji je kompanija zatvorila u srpnju prošle godine. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene