Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zamjena za News of the World

Unatoč istragama Murdoch najavio nedjeljno izdanje Suna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Medijski mogul Rupert Murdoch u petak je najavio skoro pokretanje nedjeljnog izdanja svojeg britanskog tabloida Suna, 'The Sun on Sunday', koje bi zamijenilo News of the World, ugašen ljetos zbog skandala s telefonskim prisluškivanjem.

'Nastavit ćemo slavno nasljeđe Suna vrlo skorim pokretanjem tjednika Sun on Sunday', objavio je Murdoch u emailu upućenom osoblju News Internationala, britanske podružnice svojeg medijskog carstva.

Taj 83-godišnji magnat u petak je stigao u London na krizni sastanak u Sunu, čijih je nekoliko novinara uhićeno posljednjih dana u sklopu istrage o podmićivanju policajaca i političkih dužnosnika. Sun je 'dio mene', poručio je Murdoch zaposlenicima najprodavanijeg dnevnog lista u Velikoj Britaniji (2,5 milijuna primjeraka), čija je sudbina došla u pitanje nakon uhićenja novinara. 'Poštivat ćemo zakon. Nezakonite aktivnosti ne mogu i neće biti dopuštene', izjavio je.

Murdoch je najavio i da će se svi novinari suspendirani nakon uhićenja moći vratiti na posao do možebitnog podizanja optužnice. 'Svatko je nedužan dok se ne dokaže suprotno', rekao je.

Nedjeljni tjednik News of the World do gašenja u srpnju 2011. bio je najprodavanija tiskovina u Velikoj britaniji s nakladom od 2,7 milijuna primjeraka. (Hina)

Pročitajte i ovo Prazne police u trgovini - 1 Kao u filmu apokalipse Ako vam je ova neradna nedjelja bila problem, pripremite se: "Nije primjereno da se spoje dva neradna dana" Slika nije dostupna Uhićenja u SAD-u, Nizozemskoj i Velikoj Britaniji Uhićeni Anonymous hakeri koji su branili Assangea i WikiLeaks

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene