Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ljudi koji su svojom imovinom jamčili da bivši premijer Ivo Sanader tijekom obrane sa slobode neće pobjeći tek su sada dobili mogućnost ponovno raspolagati svojom imovinom, premda je Sanader već mjesecima zbog nepravomoćne presude u zatvoru.


Mirjani Sanader, Luki Bebiću, Jerku Rošinu, Mariju Zuboviću i ostalima koji su jamčili za puštanje Ive Sanadera da se brani sa slobode odblokirana je imovina. Uz spomenuta imena tu su i Zoran Šikić te Tomislav Šokota.

Vezani članci Slika nije dostupna Otkriveno tko je anonimna osoba iz Njemačke koja nekretninom jamči za Sanaderovu slobodu Slika nije dostupna Bebić jamčio za Sanaderovo suđenje na slobodi, a kuća mu još pod hipotekom

Pravomoćnu odluku o deblokadi donio je Županijski sud u Zagrebu, a tu su informaciju Novoj TV potvrdili Luka Bebić i Jerko Rošin. Riječ je o rekordnoj jamčevini u iznosu od 12,4 milijuna kuna.

>> Mirjana Sanader NIJE došla svjedočiti: Konferencija važnija od supruga?

Za Sanadera su jamčevinu prikupili njegovi prijatelji Luka Bebić, Jerko Rošin, Mario Zubović i supruga Mirjana koji su založili svoje nekretnine koje će se u gruntovnici uknjižiti u korist države. Bivši predsjednik Sabora Bebić 'dao' je svoju kuću u Komarni, Zubović stan u Zagrebu, Rošin stan u Splitu, a Mirjana Sanader založno pravo na neblokirani dio, odnosno trećinu kuće u Kozarčevoj ulici u Zagrebu.

Uz njih su još dvije osobe, među kojima i bivši nogometaš Dinama Tomo Šokota, prikupili ukupno 300 tisuća eura u gotovini. Uz položenu jamčevinu u prosincu 2011. godine Sanader je morao vratiti i putovnicu.

U studenom 2012. Ivo Sanader nepravomoćno je osuđen na deset godina zatvora i od tada je u Remetincu. Dakle, sa slobode se branio tek 11 mjeseci. Iako je u zatvoru već godinu dana, imovina prijatelja i obitelji koji su jamčili za njega bila je sve do sada blokirana.

Ljetos je Luka Bebić za Dnevnik Nove TV kazao kako je tražio deblokadu imovine jer, kako je kazao, nije jamčio da Sanader neće pobjeći iz zatvora, nego da neće pobjeći sa slobode.

U međuvremenu je Sanaderu, iako je u zatvoru, bila vraćena putovnica, ali je imovina njegovih 'jamaca' bila i dalje blokirana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Dnevnik

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju