Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Firma u dugu

Jakovina prodao spornu tvrtku za 400.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina prodao je poduzeće zbog čijeg su ga dugovanja pozivali na ostavku.

Ministar Jakovina danas je objavio kako je 15. prosinca prodao svoju firmu TJ-PROM za 400.000 kuna jednom mladom poduzetniku iz Slavonskog Broda, ali nije želio reći o kome se točno radi.

Pročitajte i ovo Dražba vozila javna dražba Auto za 100 eura? Država se rješava svojih starih vozila, ima motora, kombija, kamion... Ibrulj Ibrahim, radnik Uljanika Nova Skupština vjerovnika Radnici Uljanika su očajni, već dva mjeseca nisu primili plaću: ''Guraju nas u stečaj''

Jakovina negira da je sada već njegova bivša firma dužna 850.000 kuna, od čega je 150.000 dug za poreze i doprinose, a ostatak prema dobavljačima. Informacije o dugu su neslužbene i pojavile su se u medijima. On tvrdi da dug zapravo iznosi oko 110.000 kuna. Novi vlasnik obvezao se da će iznos dugovanja platiti u roku osam dana.

Jakovina je ponovio da mu je žao što nije ranije reagirao na ovaj problem. Priznaje da je pogriješio, ali tvrdi da nije bio u sukobu interesa. U sudskom registru promjena vlasnika još nije zabilježena. 

>> Jakovina: Već sam se ispričao zbog svog propusta te sam se obvezao podmiriti dugove tvrtke

Podsjetimo, tvrtka TJ-PROM je poljoprivredna ljekarna, a Jakovina je upravljačka prava prenio tek 9. studenog na jedan odvjetnički ured u Slavonskom Brodu, o čemu je povjerenstvo za sukob interesa obavijestio mjesec dana kasnije. Mnogi su ga prozivali za sukob interesa i tražili da zbog toga podnese ostavku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene