Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skupa ministrova odluka

Jakovina o pogodovanju šećerani: Tvrdim da ga nije bilo!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Interes kod donošenja odluka o kvotama je bio isključivo primarna proizvodnja šećerne repe i interes svih naših šećerana, rekao jeminsitar Tihomir Jakovina.

'Kategorički tvrdim da pogodovanja nije bilo, odgovorio je ministar Tihomir Jakovina na pitanje je li točno da je pogodovao jednoj šećerani na uštrb druge. 'Interes kod donošenja odluka o kvotama je bio isključivo primarna proizvodnja šećerne repe i interes svih naših šećerana. Ono čega također nije bilo i što govorim, nije bilo više povlaštenog položaja grupacije Viro koji je imala kod prethodnog ministra prethodne vlade', nastavio je Jakovina koji, tvrdi, uvodi red, rad i odgovornost u sustav.

Jakovinina odluka koštat će nas 97,5 milijuna kuna?

Pročitajte i ovo Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Visoki kazneni sud odlučio Škaro mora u zatvor zbog silovanja: Potvrđena kazna bivšem zastupniku i proslavljenom olimpijcu Slika nije dostupna Oporba: kvote za šećer oslabit će poljoprivredu i šećerane

Podsjetimo, odlukom Ustavnog suda u Osijeku poništeno je sporno ministrovo rješenje o raspodjeli proizvodnih kvota za šećer iz studenog 2012. godine. Tužbama koje su podnijele Sladorana d.d. te Viro tvornica šećera d.d. u vlasništvu Željka Zadre tražena je i nadoknada štete, a on bi prema neslužbenim informacijama mogao potraživati 97,5 milijuna kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene