Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Sud poništio odredbu

Jakovinina odluka koštat će nas 97,5 milijuna kuna?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jakovininom odlukom iz 2012. o raspodjeli proizvodnih kvota za šećer Željko Zadro, većinski vlasnik Sladorane i Viro tvornice šećera navodno je oštećen za gotovo 100 milijuna kuna.

Hrvatska bi zbog odluke ministra Tihomira Jakovine iz studenog 2012. godine mogla biti suočena s plaćanjem 97 milijuna kuna iz proračuna Željku Zadri, većinskom vlasniku Sladorane d.d. te Viro tvornice šećera d.d., piše Slobodna Dalmacija.

Pročitajte i ovo Mato Palić i Sanja Barić Vladavina prava Ustavni stručnjaci pozdravili odluku: "Bravo za Ustavni sud, adios za mandat", "To je to" Zoran Milanović Ne može biti premijer ANKETA Slažete li se s odlukom Ustavnog suda o Zoranu Milanoviću?

Naime, odlukom Ustavnog suda u Osijeku poništeno je sporno ministrovo rješenje o raspodjeli proizvodnih kvota za šećer, a u tužbama koje su podnijele Zadrine tvrtke tražena je i nadoknada štete pa bi on prema neslužbenim informacijama mogao potraživati 97,5 milijuna kuna.

Odluku prema kojoj su jednake proizvodne kvote dodijeljene Zadrinoj Sladorani i Tvornici šećera Osijek u vlasništvu Marka Pipunića Jakovina je donio iako je Povjerenstvo koje je sam imenovao odlučilo drugačije.

S obzirom da se visina kvote šećera određuje na temelju proizvodnje u ranijem razdoblju, preporuka Povjerenstva bila je da Sladoranine kvote budi veće od Pipunićevih. Zadro je nakon odluku tvrdio kako je Pipunić dobio 2000 tona više u kvoti, dok jen on zakinut za 7000 tona šećera, a štetu je procijenio na 97,5 milijuna kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene