Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posljedice suše

Jakovina: Najveći izazovi i najveći problemi su u stočarskom sektoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina u izjavi novinarima podsjetio je na Vladin paket mjera za ublažavanje posljedica suše koji djelomično sadržava i prijedloge zaštite standarda građana.

Kretanje cijena hrane na domaćem i europskom tržištu prati se na tjednoj bazi. Činjenica je kako je trend porasta cijena hrane prisutan na svim tržištima ali smatramo da ne bi trebao biti drastičan, kazao je Jakovina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Posljedice suše Splitsko-dalmatinska županija traži proglašenje elementarne nepogode Slika nije dostupna Milijunske štete? Poljoprivrednici u muci, suša u Dalmaciji sve uništava

Ministar poljeprivrede dodao je kako očekuje i razumijevanje trgovačkog sektora jer, rekao je, ovo nije vrijeme za dodatno dizanje marži i dodatno zarade budući da platežna sposobnost građana ima svoje granice.

S mjerama koje donosimo pokušavamo izbalansirati i donekle zaštiti osjetljive sektore poljoprivredne proizvodnje. Trenutno su najveći izazovi i najveći problemi u stočarskom sektoru, napomenuo je ministar Jakovina.

>> Hrvatska je treća u Europi po vodnom bogatstvu, a suša odnosi usjeve

Na sportskim susretima SDP-a Brodsko posavske županije na izletištu Savus kraj Bukovlja okupili su se dužnosnici stranke iz svih slavonskih županija.

Komentirajući pripreme za lokalne izbore i moguće koalicije, Tihomir Jakovina, predsjednik brodsko-posavskog SDP-a, rekao je kako će polazište biti suradnja sa strankama s kojima koaliraju u Vladi i Hrvatskom saboru.

Zna se s kim nećemo ići u koaliciju i tko nije naš prirodni koalicijski partner ni na lokalnoj razini, poručio je Jakovina (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene