Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ekskluzivno za Dnevnik Nove TV

Jakovčić: Konzervatori su htjeli zaustaviti gotovo svaku investiciju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istarski župan Ivan Jakovčić progovorio je o investicijskim problemima oko Brijuni-rivijere u Dnevniku Nove TV.

Gospodine Jakovčić, bili ste danas u Zagrebu na sastanku s članovima Vlade. Što ste zaključili - kako riješiti ovaj problem?

Pročitajte i ovo Ivan Jakovčić Krešendo Samo opušteno: Pogledajte kako bivši ministar pjeva na egzotičnom jeziku Radimir Čačić demantirao da izlazi iz koalicije SVE SU DOGOVORILI I POTPISALI Radimir Čačić demantirao da Reformisti izlaze iz koalicije: "Očito da je panika ozbiljna"

Nisam bio na sastanku s članovima Vlade, razgovarao sam s kolegom Čačićem, jer smo imali jedne američke partnere, koji su zainteresirani za ulaganje u Istru. Razgovarao sam jutros s ministricom kulture o ovom problemu. Jedino rješenje koje vidim ovdje jest pravna država, ukidanje rješenja o proglašenju kulturnog dobra području Katarina monumenti i Hidro baze, jer ako se ne ukine to rješenje, onda ulazimo u sferu dogovaranja, a to znači na neki način, pomalo i "muljanja". Zato predlažem, ako smo pravna država, ako želimo biti pravna država, ukine to rješenje, jer ono je štetno za čitavu Hrvatsku, ne samo za Istru.

>> Čačić: Konzervatorski zavod ucjenjuje 'kravu muzaru'

Prvi potpredsjednik Vlade tvrdi da ste krivi vi - jer konzervatorski ured koji sada stopira projekt spada pod županiju.

Ja sam se namjerno malo nasmijao, ali zato što je to izjava na koju se treba smijati, nego zato što svi jako dobro znamo, a mislim da to znaju i gospodin Čačić, da je konzervatorski odjel dio uprave u Ministarstvu kulture. Kao istarski župan nemam apsolutno nikakvu ingerenciju nad njima, jer da imam, onda se to nikada ne bi dogodilo. prema tome, pozivam vrlo dragu prijateljicu, ministricu kulture da zaista reagira, da razrješimo ovaj slučaj. Ona ima moju maksimalnu podršku, kao što ima i gospodin Čačić i mislim da ovaj slučaj trebamo razrješiti na dobrobit onih ljudi, koji traže posao u ovoj državi. previše je nezaposlenih, previše je luksuza kad imamo u pitanju investitore. prema tome, to nam doista ne treba.

A tko stoji iza svega? Tko je na čelu konzervatorske mafije kako ste rekli?!

Pa gledajte, ja sam namjerno upotrijebio teške riječi da bi upozorio na taj problem. Danas imamo situaciju da konzervatori ne samo, ne samo u Istri, ali pogotovo u Istri, namjerno ili slučajno, ali mislim da se definitivno iz ovog slučaja vidi da je to namjerno, gotovo svaku normalnu investiciju su htjeli zaustaviti. Svaki normalni projekat se želi zaustaviti. Svaki ozbiljan investitor, a na svu sreću ih još uvijek ima, neće ulaziti u avanture, jer ne zna kako će na kraju izgledati njegov ukupni trošak ulaganja. Prema tome, definitivno zbog, vjerojatno zbog čak i osobnih interesa, ali prije svega jer je na sceni jedna neodgovornost i neprofesionalnost, ja sam upotrijebio vrlo teške riječi kako bi javnost upozorio na ono što se zbiva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene