Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kukuriku koalicija složna

Jakovčić: Vjerujem da ćemo pobijediti na izborima za Europski parlament

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stranke Kukuriku koalicije dogovorile zajednički izlazak na izbore za Europski parlament.

Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić rekao je večeras nakon sastanka čelnika Kukuriku koalicije u Banskim dvorima da je sastanak protekao u prijateljskom tonu te da su dogovorili zajednički izlazak na izbore za Europski parlament.

Pročitajte i ovo Tonino Picula, zastupnik u EU parlamentu Kriva taktika Picula otvoreno o Milanovićevoj sudbini: "Potrebna je promjena na Pantovčaku" Slika nije dostupna Poštuju odluke stranaka SDP, IDS i HSU: Slučaj Čačić neće utjecati na budućnost koalicije

"Dogovorili smo da idemo sa zajedničkom listom za Europski parlament, što je za IDS vrlo važno jer prošli put nije bilo tako. Vjerujem da ćemo na tim izborima pobijediti", kazao je Jakovčić novinarima nakon sastanka.

Milanović: Kukuriku koalicija ide zajedno na europske izbore

Rekao je da su na sastanku podvukli crtu iza dvije godine rada Vlade. "Važno je da smo razgovarali o 15-tak ključnih projekata koji bi sljedeće dvije godine trebali donijeti više optimizma i pridonijeti razvoju naše zemlje", kazao je predsjednik IDS-a. Napomenuo je i da je oko projekta Plomin bila neraščišćena situacija te da će se o njemu razgovarati idućih mjeseci. "Sigurno je da Istra neće biti prepreka da se ova zemlja razvija", kazao je.

Predsjednica HNS-a Vesna Pusić, upitana hoće li SDP imati potporu HNS-a s obzirom na spekulacije o uvođenju novih poreza, rekla je da će se o tome još razgovarati. "Tema današnjeg sastanka bili su projekti na kojima se radi i koji imaju potporu svih koalicijskih partnera. Prošli smo listu tih projekata da vidimo u kojoj su fazi i gdje treba dodatni napor neophodan da se oni realiziraju", kazala je Pusić novinarima. (Hina)

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene