Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vatrogasci na terenu

Jako nevrijeme poharalo Istru: Poplavljene prometnice i kuće, jak vjetar rušio stabla...

Aktualno Galerija Nevrijeme u Rovinju - 3 Nevrijeme u Rovinju - 3 Foto: Vatrogasci JVP Rovinj/Facebook Nevrijeme u Rovinju - 10 Nevrijeme u Rovinju - 10 Foto: Vatrogasci JVP Rovinj/Facebook Nevrijeme u Rovinju - 9 Nevrijeme u Rovinju - 9 Foto: Vatrogasci JVP Rovinj/Facebook Nevrijeme u Rovinju - 8 Nevrijeme u Rovinju - 8 Foto: Vatrogasci JVP Rovinj/Facebook +13 Nevrijeme u Rovinju - 7 Galerija 1/18 >>
Jako nevrijeme zahvatilo je u nedjelju navečer područje Rovinja i Poreča, a zbog obilne kiše poplavile su brojne prometnice, stanovi i poslovne prostore, potvrdio je u ponedjeljak ujutro županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac.

Zbog izrazito jakog nevremena, obilne kiše i jakog vjetra u Rovinju je poplavila stara jezgra, a vatrogasci su bili na terenu od 2:48 do 6:26 te su, prema informacijama iz tamošnje javne vatrogasne postrojbe, imali čak 21 intervenciju. Zbog obilne kiše poplavljene su brojne ceste, a u samom središtu grada voda je ulazila u kuće i poslovne prostore, a posebno je kritično bilo u ulici Carera, koja je u potpunosti bila pod vodom.

Jak vjetar rušio je stabla te je u naselju Karmelo veliki bor pao na tri automobila. Situacija se u međuvremenu smirila, a sve dežurne službe trenutačno su na terenu.

Olujno nevrijeme u noći s nedjelje na ponedjeljak zahvatilo je i Poreč i okolicu te je prouzročilo veće materijalne štete. Srećom, nitko nije ozlijeđen, a sve su gradske službe na terenu. Prema zasad dostupnim informacijama, nevrijeme je najviše pogodilo središte grada, gdje je jak vjetar rušio stabla i grane, a na nekoliko su mjesta stradali i krovovi i nadstrešnice te nekoliko štandova.

Prema riječima zapovjednika porečke Javne vatrogasne postrojbe Denisa Matoševića, porečki vatrogasci noćas su imali deset intervencija na užem području grada, najvećim dijelom zbog uklanjanja stabala koja su pala na ceste i onemogućavale promet.

Jutros djelatnici Usluge, radne jedinice Hortikultura, uklanjaju grane s prometnica kako bi se promet vozila i pješaka mogao nesmetano odvijati. Djelatnici Usluge RJ Čistoća s čišćenjem su počeli od ranih jutarnjih sati, a po cijelom su gradu čistili i velike količine napadalog lišća i otpada koje je nanio vjetar. Olujno nevrijeme koje je pogodilo Poreč brzo se smirilo, a sreća u svemu je što je sve prošlo bez ozlijeđenih.

"U ovom trenutku najvažnije je da nitko nije stradao. Sve dežurne službe su na terenu, sanira se šteta, bilo je problema i s plovilima koje je trebalo posebno vezivati, a vatrogasci su tijekom noći u Rovinju i Poreču imali više od trideset intervencija", rekao je za Hinu županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac.

I Hrvatska vatrogasna zajednica izvijestila je o nevremenu na području Rovinja i Poreča. U izvješću navode kako je 26. ožujka u kasnim večernjim satima područje grada Rovinja i Poreča zahvatilo kišno nevrijeme praćeno vjetrom koji je prouzročio rušenje stabala na prometnice.

Pročitajte i ovo Ilustracija Porast naoblake Dio zemlje zahvatila promjena vremena: U nekim dijelovima padala tuča, bilo je i snijega

"U razdoblju od 23 sata putem aplikacije UVI bilježimo ukupno 33 odrađene tehničke intervencije uklanjanja stabala, na kojima su kumulativno sudjelovala 74 vatrogasca s 36 vatrogasnih vozila. Od navedenog broja intervencija jedan manji dio odnosi se na intervencije odrađene u Poreču od strane JVP-a Poreč (pet tehničkih intervencija), a ostale je odradio JVP Rovinj na svom području", navode u izvješću.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene