Najavljeno pogoršanje vremena zahvatilo je cijelu zemlju, naročito obalu, gdje su bujice poplavile neke ceste, a vjetar je puhao više od 100 kilometara na sat.

Galerija


Kako su prognostičari najavljivali, nevrijeme je u noći na ponedjeljak stiglo u veći dio zemlje. Obilna kiša pala je na Jadranu, gdje je bilo i grmljavinskih pljuskova, a povremeno je puhalo orkansko jugo.

Vezani članci Nevrijeme zahvatilo zemlju U dijelove Hrvatske stigla velika promjena vremena: U Bujama obilna kiša s komadićima leda, u Zagorju tuča Ilustracija (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL) Snažno nevrijeme diljem zemlje: Vjetar čupao stabla i prevrtao vozila, u Samoboru munja ozlijedila troje ljudi

Dalmatinski portal piše kako je jugo na Svetom Juri na Biokovu udaralo do 129 km/h. Na Palagruži i Lastovu puhalo je oštro s udarima do 118 odnosno 108 km/h.

U Dugom Ratu vatrogasci su s jednim vozilom izašli na intervenciju ispumpavanja ugostiteljskog objekta.

Bujice su poplavile neke ceste u Splitu. Dalmatinski portal piše kako je vjetar sa zgrade u  Lovretskoj ulici u Splitu odlomio veliku kamenu ploču. Pala je pokraj parkiranog automobila. 

"Srećom, nitko nije tada prolazio, u protivnom bi bilo mrtvih", rekao je čitatelj portala koji je snimio fotografiju.

Istramet pak objavljuje video plime u Rovinju.