Jaka bura prevrnula je kamion kod Paškog mosta, koji je otvoren samo za osobna vozila. Vjetar stvara probleme u prometu i u drugim dijelovima zemlje.

Galerija


Osim vremena, probleme vozačima stvaraju i gužve. Na izlasku iz zemlje, na graničnom prijelazu Bregana, čeka se u oko 45 minuta.

Vezani članci Slika nije dostupna Golemi pješčani zid prekrio tvornice i zgrade te uzrokovao nesreće, meteorolozi upozoravaju ljude da ostanu u zatvorenom Bura i oluja izazvale štetu - 4 Olujni vjetar napravio je dar mar u Splitu: "Bilo je neugodno kad je dio stabla padao nama ispred očiju"

"Kroz današnji dan priljev vozila je konstantno pojačan. Što se tiče na izlazu iz RH, većinom se radi za sada o povratnicima sa blagdanskih dopusta, dok se većinom odlazak naših skijaša očekuje tokom noći i jutarnjih sati", rekao je Antun Kreš iz granične policije.

Za sve skupine vozila otvorene su A1 Zagreb – Split – Ploče (na dionici između tunela Sv. Rok i vijadukta Božići vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h zbog žestoke oluje); autocesta A6 Rijeka – Zagreb i stara cesta kroz Gorski kotar (DC3).

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski. Snijeg povremeno pada u Slavoniji. Zbog niskih temperatura moguća je poledica. U priobalju puše bura, povremeno s olujnim udarima. Zimski su uvjeti na većini državnih, županijskih i lokalnih cesta u Lici, uključujući državnu cestu DC1 na dionici Vaganac – Udbina – Gračac.

Vozačima HAK savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Zbog vjetra, samo za osobna vozila otvoreni su Paški most i državna cesta DC54 Maslenica – Zaton Obrovački.

Na mostu dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku i Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na magistrali između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama:

Lika:

DC1 Vaganac – Udbina – Gračac;
DC25 Korenica – Lički Osik;
DC52 Špilnik-Korenica;
DC217 Ličko Petrovo Selo – GP Ličko Petrovo Selo;
DC522 čvor Udbina – čvor Gornja Ploča;
DC218 GP Užljebić – Donji Lapac – Dobroselo,
DC429 Selište Drežničko – Prijeboj,
DC42 u mjestu Poljanak
ŽC5203 Dobroselo – Brotnja
ŽC5169 Donji Lapac – Bijelo Polje,
te sve lokalne i županijske ceste na području Korenice.

Državna cesta DC218 Dobroselo – Mazin – Bruvno zbog snježne vijavice zatvorena je za sav promet, objavio je HAK.