Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Past će i malo snijega

Ako ste mislili da je u utorak puhalo, pričekajte srijedu: Na kopnu olujan sjeverac, na Jadranu orkanska bura

Jak vjetar koji je počeo puhati u utorak, u srijedu će još osnažiti. Još u četvrtak bit će umjeren do jak vjetar, većinom sjeverozapadnjak.

Jak vjetar koji je u utorak stvarao velike probleme u većem dijelu zemlje, u noći na srijedu i tijekom dana još će i ojačati i to ne samo na Jadranu, nego u cijeloj zemlji! Olujni udari sjeverca i sjeverozapadnjaka bit će u kontinentalnom dijelu zemlje, a u gorskim krajevima i na Jadranu olujni i orkanski. I srijedu se očekuju problemi i prekid prometa prema obali, a past će i malo snijega ili susnježice.

Pročitajte i ovo Ilustracija Budite na oprezu Upaljen narančasti alarm za dvije regije, opasno vrijeme očekuje nas i u ponedjeljak Jak vjetar u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) NEMA KRAJA PROBLEMIMA S VREMENOM Meteorologinja otkriva kad će se smiriti orkanski vjetar i vratiti pravo proljeće: "Ovo je zaista bio ekstreman događaj, ali veliki problemi tek stižu"

Preko nas će se premjestiti ciklona iza koje opet raste tlak zraka, a zbog te velike razlike u tlakovima bit će i tako vjetrovito. Ujutro u unutrašnjosti, osobito na istoku zemlje, još pretežno oblačno uz povremeno slabu susnježicu, a u gorju i snijeg. Na Jadranu će biti pretežno sunčano i također vjetrovito uz jaku i olujnu buru s orkanskim udarima.

I poslijepodne će obilježje vremena biti jak sjeverni vjetar, povremeno s olujnim udarima, a i temperatura će biti prava zimska, od 5 do najviše 8 stupnjeva. Na istoku zemlje sredinom dana još oblačno uz malo susnježice, a zatim razvedravanje uz također jak do olujan sjeverozapadnjak.

Na Jadranu će biti sunčano i vjetrovito uz jaku i olujnu buru, podno Velebita s orkanskim udarima. I ovdje hladnije, do 10 stupnjeva, a u gorju 2 do 3 stupnja uz slab vjetar uglavnom u Lici.

Na jugu promjenjivo oblačno i također vjetrovito. U unutrašnjosti Dalmacije bit će slabih oborina na granici kiše i snijega, a bura će noćas i sutra dosezati orkanske udare.

Još u četvrtak bit će umjeren do jak vjetar, većinom sjeverozapadnjak, a onda slijedi smirivanje vremena. Jutra će biti hladnija uz blage minuse, a danju primjereno dobu godine: 6 do 7 stupnjeva. Na Jadranu će u četvrtak još biti olujnih udara bure, a zatim vedro, i malo manje hladno.

U srijedu, dakle, vjetrovito uz olujne pa i orkanske udare sjevernog vjetra i bure. Malo snijega i susnježice padat će u Slavoniji i Lici, moguće i unutrašnjosti Dalmacije.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene