Potres nedaleko od Šibenika (Foto: EMSC)
Potres nedaleko od Šibenika (Foto: EMSC) Foto: EMSC

Jak potres zapadno od Žirja zabilježila je Seizmološka služba Republike Hrvatske.


Seizmološka služba Republike Hrvatske zabilježila je u prvim satima utorka prilično jak potres s epicentrom 15-ak kilometara zapadno od Žirja, izvijestio je dežurni seizmolog Igor Mandić. Potres je zatresao Šibenik i okolicu.

Vezani članci Kristina Ikić Baniček Gradonačelnica Siska: "Nakon potresa desila nam se tragedija u obliku Vlade"; Šef lokalnog HDZ-a: "Ona od prvog dana pokušava izazvati kaos" Provjereno: Dvije sestre, jedan san - 1 Život joj je uzeo mladost, a potres sreću. Ima 20 godina i sama brine o bolesnoj sestri: "U meni se tuga kida, ali pred njom nastojim biti sretna"

Zabilježen je u utorak u 1 sat i 4 minute, magnituda potresa iznosila je 3.7 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice.

Zasad nema podataka je li potres prouzročio ikakvu štetu.

Potres je probudio i Šibenčane. Na stranici EMSC, neki su građani ostavili komentare.

"Kratko, ali jako", "4 do 5 sekundi dobre tutnjave i trešnje", "Trajao je kratko, ali dobro se čuo. Probudilo me", "Tutnjava", "Kao jaka i duga grmljavina", "Probudila nas tutnjava, stakla su se stresla. Vrlo neugodno, srećom kratko", napisali su građani.

U centru 112 rekli su za Šibenik.in kako nisu zaprimili pozive građana o potencijalnoj šteti. (Hina)