Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Linija Stari Grad-Split

VIDEO Lupali da otvore zaglavljenu rampu na trajektu: "Totalni je promašaj"

Čitateljica koja je u petak ujutro koristila Jadrolinijinu trajektnu liniju Stari Grad-Split požalila se na situaciju zbog koje je trajekt Faros u polasku kasnio pola sata.

Kako je opisala, razlog kašnjenja bio je problem s rampom koja se zaglavila, a trajekt je na kraju zbog svega okrenut. Na snimci koju je poslala jasno se vidi kako jedan od članova posade broda pokušava odblokirati rampu, ali bez uspjeha. 

Pročitajte i ovo Deseci ozlijeđenih u nesreći trajekta Drama u Napulju VIDEO Trajekt se zabio u pristanište u popularnoj turističkoj destinaciji: Velik je broj ozlijeđenih Trajekt Jadrolinije u splitskoj luci Pismo vrhu kompanje Sindikat Jadrolinije traži ostavku predsjednika Uprave: ''Znao je da brod Oliver nije spreman''

No, današnje kašnjenje nije jedini problem Farosa, smatra putnica. 

"Pompozno najavljivan, a niti je brži niti bolji od drugih, već gori. Nema lifta što znači da stari, bolesni, nemoćni, osobe s invaliditetom, majke s kolicima i svi koji imaju teški kufer imaju silne poteškoce doći do salona“, napominje čitateljica i dodaje kako je sporni trajekt otvorenog tipa u koji stane dosta automobila, ali oni za nemirnog mora praktički budu okupani visokim valovima.

"Trajekt je totalni promašaj", poručila je.

Jadrolinija: "Faros ima najviše ocjene"

Iz Jadrolinije su na upit DNEVNIK.hr-a potvrdili kako je trajekt zaista u polasku kasnio 32 minute te su zbog istog uputili ispriku putnicima. Ipak, zasad nisu odgovorili o razlogu kašnjenja niti potvrdili da se ono dogodilo zbog problema s rampom.

O pritužbama na funkcionalnost trajekta odgovaraju kako je Faros od iskusnih posada Jadrolinije ocijenjen s najvećim ocjenama te je u dosadašnjoj plovidbi dokazao iznimne sposobnosti.

Što se tiče pristupa salonu osoba s invaliditetom i teže pokretnim putnicima, poručuju da je brod opremljen pokretnim stepenicama, a posada osobno stoji na raspolaganju za pomoć i asistenciju osobama s invaliditetom.

Inače, trajekt Faros u Jadolinijinoj floti je od prošle godine. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene