Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Među prvih 8

Jadransko more jedno je od najčišćih u Europi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska je u vrhu europske liste zemalja prema kakvoći mora.

Najnovije izvješće Europske agencije za okoliš hvali našu zemlju i svrstava je među 8 europskih zemalja čije se more može pohvaliti da je iznad europskog prosjeka. 'More je zaista prekrasno. Čisto je. Obilazimo cijelu obalu, priroda je divna', hvali naše more Marzia iz Italije.

Pročitajte i ovo Ilustracija u špici sezone Sukob na našoj plaži koju su preuzeli koncesionari, ležaljka završila na djevojčici: "I tebe ću zafitiljiti u more" Mađarski turist autom ušao u more Mađar na Viru "Dobro ga išamarati i gurnuti u more": Snimka s Jadrana izazvala bijes

Jadransko more se u hrvatskom priobalju provjerava svakih 15 dana i to na čak 919 kontrolnih točaka, što je također više od europskog prosjeka. Hrvatska je sama ljestvicu postavila iznimno visoko te su zbog toga naši nacionalni kriteriji još stroži od europskih.

>> Dugi otok: Prekrasne plaže i čisto more

'Razlog visokim kriterijima je da bi što brže uočili neke negativne procese u morskom okolišu, odnosno, pogoršanje kakvoće mora te da bi što brže tražili i našli uzrok i proveli sanacijske mjere', kaže Darija Vukšić iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo.

Da imamo jedno od najčišćih mora složili su se i turisti. 'Prekrasno je! Jako je čisto',komentira Laura, turistkinja iz Italije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene